Ljajić:Od jeseni novi vlasnici Agrokora u Srbiji

Izvor: Mondo, 23.Apr.2018, 10:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić:Od jeseni novi vlasnici Agrokora u Srbiji

Na jesen dobijamo nove vlasnike i novi menadžment Agrokora, izjavio je danas ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

On očekuje da će to biti nastavak uspešnog poslovanja Agrokorovih firmi u Srbiji.

Ministar kaže da ga je na nedavno održanom sastanku potpredsednica hrvatske vlade informisala o koracima koji se preduzimaju u procesu restrukturiranja Agrokora.

"Sa poveriocima treba 10. >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << jula da se potpiše nagodba, onda imaju dva meseca za žalbe tako da ćemo na jesen da dobijemo novi Agrikor sa novim menadžmentom i vlasnicima", naglasio je Ljajić za TV Prva.

On je podsetio da će novi vlasnici biti dve ruske banke, američki fondovi, hrvatske banke, dobavljači i da će na jesen znati tačna struktura.

"Mislim da će to znači nastavak uspešnog poslovanja Agrokorovih firmi u Srbiji. One posluju sada stabilno. Za nas je važno da se proces okonča", rekao je Ljajić i dodao da je za Srbiju važno da 11. 000 ljudi, koji trenutno rade u Agrokorovim firmama u Srbiji, nastave da rade.

Rusi preuzimaju Agrokor: Bankama 44 odsto
Pogledaj vesti o: Rasim Ljajić

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.