Ljajić: Najviše dobile antievropske snage

Izvor: S media, 12.Dec.2011, 10:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić: Najviše dobile antievropske snage

Ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić izjavio je danas da su odlaganjem dodeljivanja statusa kandidata Srbiji najviše dobile antievropske i antireformske snage u zemlji, a da je najviše izgubila vladajuća koalicija.

On je gostujući na Radio televiziji Srbije ocenio i da bi vladajuća koalicija napravila grešku ukoliko bi se oslonila na to da bi kandidatura u februaru mogla da joj donese značajne političke poene u predstojećoj kampanji.
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media <<
Ko će sesti u Đelićevu fotelju?

Koštunica: Vlast Srbiju vraća u devedesete

Ljajić: Srbija da nastavi evrointegracije (VIDEO)

"Mi bi napravili ogromnu grešku ukoliko bi se oslanjali da nam to može doneti značajnije političke poene. Sigurno je da će ukoliko ne dobijemo status to pomoći opoziciji, a ne verujem da će nama biti od velike koristi ako je dobijemo", rekao je Ljajić.

Ljajić je ocenio ida je odlaganjem odluke o davanju statusa kandidata najviše izgubila vladajuća koalicija, a da su najviše dobile antievropske i antireformske snage, koje će imati argument da EU neće Srbiju.

Bez obzira na sve, smatra Ljajić, Srbija mora da nastavi ono što je do nje, a to su reforme.

Upitan da li je kandidatura izvesna u februaru, Ljajić je kazao da ne treba ponavljati grešku iz decembra i to izdizati na nivo dana "D".

"Sigurno bi bilo dobro da dobijemo status kiandidata, ali kao što nema mesta tragediji, tako nema mesta ni trijumfalizmu ako ga dobijemo", rekao je Ljajić. On je istakao da Beograd do tada treba da nastavi pregovore sa Prištinom i da, u cilju poboljšanja života tamošnjih ljudi, bude spreman na ustupke, ali ne ispod linije ispod koje ne može ići.

Upitan za nastup njegove stranke na sledećim izborima, Ljajić je kazao da će ta stranka u drugoj polovini februara doneti konačnu odluku da li će na njih samostalno ili u nekoj od koalicija.

(Tanjug)
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.