Ljajić: Kriza u Makedoniji odvraća investitore

Izvor: Mondo, 28.Apr.2017, 11:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić: Kriza u Makedoniji odvraća investitore

Potpredsednik Vlade Rasim Ljajić ocenio je da je kriza u Makedoniji regionalni problem, jer će nestabilnost u regionu odvratiti investitore od ulaganja.

Foto: Anadolija/Nake Batev

"Makedonija je deo Balkana i oni to posmatraju tako da se Balkan ponovo definiše kao neuralgično područje, zonu konflikta i to je odvraćajući element od investicija. Politička stabilnost je preduslov da neko uloži u ovo područje, dakle šalje se loša slika ne samo za Makedoniju, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << već i region", rekao je Ljajić za televiziju N1.

On je ocenio i da je situacija u Makedoniji posledica ne samo etničke, već i političke podele.

U Skoplju je povređeno više od 100 ljudi, kada su protivnici koalicije sa albanskim strankama upali u zgradu parlamenta dok je u njoj konferenciju za novinare držao Zoran Zaev, koji se zalaže za vlast sa Albancima.

MAKEDONIJA NA IVICI: Zašto je policija zakazala?

U zgradu parlamenta ušlo je oko 500 ljudi, a u incidentu je teško povređen poslanik Alijanse za Albance Zijadin Sela. U neredima je povređen i lider SDSM Zoran Zaev.

Makedonija: U nemirima više od 100 povređenih FOTO

---------------------

Aplikacija MONDA ponovo na Google Play Store! PREUZMITE JE!
Pogledaj vesti o: Rasim Ljajić

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.