Ljajić: Kazahstan će ponovo razmotriti naš zahtev za izvoz 5.000 automobila

Izvor: Blic, 29.Feb.2016, 14:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić: Kazahstan će ponovo razmotriti naš zahtev za izvoz 5.000 automobila

Kazahstan će ponovo razmotriti zahtev Srbije za izvoz 5.000 automobila, koji se proizvode u našoj zemlji, na tržište Carinske unije - Rusiju, Kazahstan i Belorusiju, izjavio je danas ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić nakon razgovora sa premijerom te zemlje Karinom Masimovim.

- „Kazahstan je do sada bio jedina zemlja koja se tome protivila jer su hteli da zaštite domaću proizvodnju. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Premijer Kazahstana nam je obećao da će još jednom razmotriti taj zahtev i učiniti sve što može da odluka ove zemlje bude pozitivna - rekao je Ljajić, koji je kazahstanskom premijeru ponovo predočio zahtev Srbije.

Ministar, koji u Astani predvodi srpsku privrednu delegaciju, kazao je da je za Srbiju trenutno najbitnije to što je ovo pitanje ponovo „vratćeno za pregovarački sto kada govorimo o ekonomskim odnosima između dve zemlje.“

Druga ključna stvar koja je, kako je naveo, potencirana u razgovorima sa kazahstanskim premijerom je formiranje zajedničkih preduzeća, posebno u oblasti poljoprivrede i farmaceutske industrije imajući u vidu interes i jedne i druge strane i komplementarnost privreda obe zemlje u ovim sektorima.

Ljajić je izrazio uverenje da će ova poseta predstavljati dobar uvod u predstojeću posetu premijera Aleksandra Vučića Kazahstanu, kao i posetu predsednika ove zemlje Srbiji tokom juna meseca.

Tokom boravka u Astani, Ljajić se sastao i sa ministrom ekonomije Kazahstana Jerbolatom Dosajevim, ministrom investicija i razvoja Asetom Isekeševim i ministrom energetike Vladimirom Školjnikom.

U delegaciji Srbije, koju predvodi Ljajić, su i generalni direktor "HIP Petrohemija Pančevo" Velimir Unković, generalni direktor "MSK Kikinda" Mirko Latinović i zamenik direktora "HIP Azotara Pančevo" Miljan Đurović, koji su sa partnerskim kompanijama iz Kazahstana razgovarali o mogućnostima učešća kazahstanskih firmi u revitalizaciji petrohemijskog kompleksa u Srbiji.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ljajić: Kazahstan će ponovo razmotriti zahtev Srbije za izvoz 5.000 automobila

Izvor: Beta, 29.Feb.2016

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić sastao se danas sa premijerom Kazahstana Karimom Masimovim kome je ponovo izneo zahtev za izvozom 5.000 automobila proizvedenih u Srbiji na tržište Carinske unije Rusije, Kazahstana i Belorusije."Kazahstan je do sada bio jedina zemlja...

Nastavak na Beta...

Kazahstan će ponovo razmotriti zahtev Srbije za izvoz 5.000 automobila

Izvor: AutoBlog, 29.Feb.2016

Kako piše Tanjug, Kazahstan će ponovo razmotriti zahtev Srbije za izvoz 5.000 automobila, koji se proizvode u našoj zemlji, na tržište Carinske unije - Rusiju, Kazahstan i Belorusiju. To je izjavio ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić nakon razgovora sa premijerom Kazahstana...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.