Ljajić: Vladajuće stranke izgubile odlukom Saveta EU

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Dec.2011, 10:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić: Vladajuće stranke izgubile odlukom Saveta EU

BEOGRAD -

Ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić ocenio je jutros da su vladajuće stranke najviše izgubile odlukoma Saveta EU da Srbiji ne dodeli status kandidata za članstvo u EU, a da su profitirale antievropske snage u zemlji.

"Kakva god odluka da bude u februaru i u martu, mi moramo da nastavimo reforme. Sigurno da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << bi bilo dobro da dobijemo status, ali kao što nema mesta tragediji sada, nema mesta ni trijumfalizmu ako ga dobijemo", kazao je Ljalić za Radioteleviziju Srbije (RTS).

On je istakao da Srbija nije odustala od primene Rezolucije 1244 Sveta bezbednosti UN o Kosovu ni u mnogo gorim situacijama.

Prema njegovoj oceni, bilo bi pogrešno da se stranke oslone na to da će im eventualno dobijanje statusa kandidata doneti političke poene i naveo primer HDZ-a u Hrvatskoj, koji je doživeo debakl na izborima, iako je, kako je kazao, uveo zemlju u EU.

"Treba da učinimo sve što je do nas da nastavimo pregovore i da poboljšamo uslove života Srba na Kosovu, ali postoje linije ispod kojih se ne može ići. Stranke greše ako misle da će im dobijanje statusa obezbediti bolji izborni rezultat", rekao je ministar.

Ljajić, koji je predsednik Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS), najavio da će na konvenciji u Leskovcu, 18. ili 19. decembra, najverovatnije biti određeno da li će ta stranka nastupiti sama ili u koaliciji na izborima.

"Građani žele nove ljude u politici. Mi nastojimo da predstavimo nove ljude, ali i novi plan i pristup politici", rekao je Ljajić i istakao da najsiromašniji moraju biti prioritet.

On je kazao i da je blizu rešenja problem smeštaja azilanata, odnosno da se "ispituju sve mogućnosti i koliko će biti potrebno sredstava za adaptaciju objekta za njih".
Pogledaj vesti o: Rasim Ljajić,   Kandidatura Srbije,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ljajić: Profitirale antievropske snage

Izvor: EMportal, 12.Dec.2011

Ministar za rad Rasim Ljajić ocenio jutros da su vladajuće stranke najviše izgubile odlukom da Srbiji ne bude dodeljen status kandidata za članstvo u EU, a da su profitirale antievropske snage u zemlji.

Nastavak na EMportal...

Ljajić: Profitirale antievropske snage

Izvor: Nezavisne Novine, 12.Dec.2011

BEOGRAD - Ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić ocijenio je jutros da su vladajuće stranke najviše izgubile odlukoma Savjeta EU da Srbiji ne dodjeli status kandidata za članstvo u EU, a da su profitirale antievropske snage u zemlji.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Ljajić: Evropa pomogla antievropskim snagama

Izvor: Vesti-online.com, 12.Dec.2011

Ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić ocenio je u ponedeljak da su vladajuće stranke najviše izgubile odlukoma Saveta EU da Srbiji ne dodeli status kandidata za članstvo u EU, a da su profitirale antievropske snage u zemlji..."Kakva god odluka da bude u februaru i u martu, mi moramo da...

Nastavak na Vesti-online.com...

Evropska politika u pat poziciji

Izvor: B92, 13.Dec.2011, 10:15

Beograd -- Evropska i kosovska politika u pat poziciji. Kandidatura zavisi od dijaloga s Prištinom, a nastavak pregovora od pronalaženja rešenja za forume, pišu "Novosti"...Zbog toga što Beograd ne namerava da odustane od dokumenta SB o Kosovu, odnosno rezolucije 1244 zarad članstva u EU, kandidatura...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.