Ljajić: Bramercu nevažne srpske TV serije sa antihaškim stavovima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Dec.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić: Bramercu nevažne srpske TV serije sa "antihaškim" stavovima

BEOGRAD - Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju s Haškim tribunalom Rasim Lajić demantovao je da je glavi tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc u susretu sa njim kritikovao seriju "Moj rođak sa sela" RTS-a, zbog navodnih "antihaških" stavova.

Ljajić je povodom navodne Bramercove kritike, kako su preneli neki mediji, te serije, jer ima "antihašku platformu", naglasio da "tokom posete Bramerca uopšte nije bilo reči niti o ovoj niti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << o bilo kojoj drugoj seriji niti programima koji se emituje na RTS ili bilo kojoj drugoj TV".

Ljajić je objasnio da je istina je da je "neki predstavnik Haškog tribunala pitao da li je tačno da se emituje neka serija i propagiraju antihaške vrednosti", ukazujući da je neimenovani predstavnik tribunala informaciju o takvoj seriji "čuo ovde u Beogradu od nekih ljudi".

"Pošto niko od nas zaista nije pratio tu seriju nismo imali adekvatan odgovor, ali je i on sam rekao da u Hagu ni on nema bilo kakvih primedbi na informativne emisije koje se emituju na RTS-u, a što je i za Hag i za nas najvažnije. Mislim da se oko toga digla nepotrebna prašina", zaključio je Ljajić.
Pogledaj vesti o: Rasim Ljajić

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.