Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jun.2012, 10:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić: Bolje vlada sa SNS nego novi izbori

BEOGRAD -

Lider SDPS Rasim Ljajić izjavio je da bi svi dogovori oko formiranja vlade, pa i vlada sa SNS bili bolji od novih izbora.

"Da se ja pitam i odlučujem, ukoliko ne bi brzo uspelo formiranje vlade sa SPS, LDP i URS, otpočeo bih pregovore sa SNS oko formiranja velike koalicije, jer je sve bolje od novih izbora", rekao je za "Blic" Ljajić, čija stranka je na listi "Izbor za >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << bolji život Boris Tadić".

Ljajić procenjuje da je najrealnije da DS napravi koaliciju sa SPS, LDP i URS, ali smatra i da će SNS nastojati da dođe do većine.

"Siguran sam da koalicija oko DS i dalje ima inicijativu oko formiranja vlade, mada i dalje svako sa svakim pregovora", rekao je Ljajić.

Upitan koje su opcije u igri on kaže - sve.

"Najrealnija je koalicija oko DS sa koalicijom SPS, LDP i URS. Druga je da SNS i SPS sa trećim partnerom naprave koaliciju. Jedina opcija za koju mislim da je isključena su novi izbori, jer su štetni. Nijednoj stranci to ne bi odgovaralo, osim možda SNS", kaže Ljajić.

Na pitanje kako će se spojiti SPS i LDP, ali i DS i URS on kaže da bi DS mogao da potpiše sporazum sa LDP, a SPS sa URS-om, a onda bi sve četiri stranke ušle u vladu.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka,   Boris Tadić

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Ljajić: Bolje vlada sa SNS nego novi izbori

Izvor: Akter, 17.Jun.2012

Lider SDPS Rasim Ljajić izjavio je da bi svi dogovori oko formiranja vlade, pa i vlada sa SNS bili bolji od novih izbora

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.