Esad Džudžo ponovo predsednik BNV-a

Izvor: RTS, 23.Nov.2018, 16:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Esad Džudžo ponovo predsednik BNV-a

Za novog predsednika Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) izabran je kandidat sa liste "Samoopredeljenje" Esad Džudžo.
Za njega su glasala 22 većnika sa lista "Samopredeljenje", koju je predvodio lider SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin, i "Vakat je", koju je podržavao osnivač SDPS-a Rasim Ljajić.

Džudžo, diplomirani sociolog iz Tutina, bio je na čelu BNV-a od 2010. do 2014. godine, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kada je ono funkcionisalo u tehničkom mandatu.
Na izborima za nacionalne savete 4. novembra lista "Samoopredeljenje – dr Sulejman Ugljanin" osvojila je 14 mandata, lista "Matica bošnjačka – akademik Muamer Zukorlić" 13, a lista "Vakat je – prof. dr Sait Kačapor" osam mandata.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Dr. Zukorlić – Ugljanin dobio podršku Beograda, jer im još malo treba

Izvor: SandzakPress.net, 23.Nov.2018

Nosilac te liste Muamer Zukorlić u svom obraćanju nakon završetka prve sjednice Bošnjačkog nacionalnog vijeća kazao da je ova sjednica obilovala nepravilnostima, jer nije usvojen Poslovnik i vijećnicima nije bilo dozvoljeno da diskutuju, te da je samim tim izbor Džudža za predsjednika BNV u...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.