Ljajić: Tražimo najbolje mere

Izvor: B92, Beta, Tanjug, 01.Apr.2009, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić: Tražimo najbolje mere

Kraljevo, Novi Pazar -- Ministar Rasim Ljajić kaže da se još razmatraju mere štednje u državi nakon što je u javnosti loše primljen predlog za uvođenje dodatnog poreza na zarade.

Vladi nije potrebno 236 državnih sekretara, pomoćnika i savetnika, kaže Ljajić

"Još nije doneta konačna odluka, razmatraju se razne opcije kako bi taj deficit od sedam milijardi bio nadomešten na razvojnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << strani, smanjenjem troškova", kazao je ministar za rad i socijalnu politiku.

"Mi ćemo morati da uštedimo nekih 19 milijardi, a na koji će način to biti učinjeno videćemo u narednih nekoliko dana kada napravimo računice gde se ta sredstva mogu uštedeti", rekao je ministar, navodeći da će se naći način da se u državnoj administraciji uštedi što više.

Prema njegovim rečima, državna administracija mora da bude racionalna i efikasna, a na taj način će se poslati i poruka lokalnim samoupravama. Vladi nije potrebno 236 državnih sekretara, pomoćnika i savetnika, rekao je Ljajić i dodao da bi "upravo tu mogla da se napravi značajna racionalizacija".

Ljajić navodi da ova i naredna godina nisu godine ekonomskog razvoja Srbije, već godine racionalizacije, štednje i borbe protiv gladi i da se tek 2011. godine može stvoriti osnova za privredni razvoj.

"Prošlo je vreme nerazumnog i neracionalnog zapošljavanja funkcionera i aktivista u lokalnim samoupravama i javnim preduzećima. Moramo ove i naredne godine da stegnemo kaiš da bismo tek 2011. godine stvorili osnov za ekonomski razvoj Srbije", rekao je on.

On je rekao da Međunarodni monetarni fond (MMF) ne određuje i nije zainteresovan za mere koje će Vlada Srbije utvrditi za smajenje budžetskog deficita. "MMF ne interesuje na koji način ćemo mi tu ’rupu’ popuniti. Očigledno je, mđutim, da treba tražiti racionalna i održiva rešenja i zato smatram da je najbolje smanjiti troškove”, rekao je Ljajić.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Traže se mere štednje

Izvor: Kurir, 02.Apr.2009, 09:37

KRALJEVO - Ministar za rad i socijalnu politiku Rasim Ljajić rekao je juče u Kraljevu da se još razmatraju mere štednje u državi nakon što je u javnosti loše primljen predlog za uvođenje dodatnog poreza na zarade. - Još nije doneta konačna odluka, razmatraju se razne opcije kako bi taj deficit...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.