Ljajić: Ekonomski rast tek 2011. godine

Izvor: RTS, 01.Apr.2009, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić: Ekonomski rast tek 2011. godine

Ova i naredna godina nisu godine ekonomskog rasta, već godine racionalizacije, štednje i borbe protiv gladi, rekao ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić. Tek od 2011. godine ekonomski razvoj.

Ministar Ljajić i ministar Marković donirali su pomoć od 3 miliona dinara narodnoj kuhinji u Novom Pazaru.

Usluge narodne kuhinje trenutno koristi 965 lica, mada je potreba da se taj broj poveća na 1200 korisnika.

Ministar Ljajić je sa lokalnom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << samoupravom potpisao i ugovor o izgradnji Gerontološkog centra, čiji će kapaciteti za sada biti 80 osoba.

Ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić rekao je da ova i naredna godina nisu godine ekonomskog razvoja Srbije, već godine racionalizacije, štednje i borbe protiv gladi i da se tek 2011. godine može stvoriti osnova za privredni razvoj.

"Prošlo je vreme nerazumnog i neracionalnog zapošljavanja funkcionera i aktivista u lokalnim samoupravama i javnim preduzećima. Moramo ove i naredne godine da stegnemo kaiš da bismo tek 2011. godine stvorili osnov za ekonomski razvoj Srbije", rekao je Ljajić  u Novom Pazaru, gde je u okviru akcije "Solidarnost" boravio sa ministrom za državnu i lokalnu samoupravu Milanom Markovićem.

Ljajić je istakao da nije realno očekivati da sadašnja Vlada bude smanjena na 15 članova zbog, kako je rekao, "komplikovanog i političkog odgovora koji bi podrazumevao prekompoziciju sa istim nadležnostima".

Ministar rada je ponovio da država mora da uštedi 100 milijardi dinara da bi od Međunarodnog monetarnog fonda dobila tri milijarde evra.

"Zato je neophodna racionalizacija Vlade i državne uprave, što bi trebalo da bude i preporuka lokalnim samoupravama da učine isto", zaključio je ministar Ljajić.

Sledeće nedelje mere racionalizacije

Ministar Marković je najavio da će naredne sedmice biti donete mere racionalizacije rashoda državne uprave naglasivši i da će biti donet i program racionalizacije zaposlenih u državnoj administraciji.

"Zaposleni u državnoj administraciji podneće veći teret u odnosu na sve druge zaposlene u republici", rekao je Marković.

Upitan da prokomentariše zašto se pored najave racionalizacije u novinama i dalje pojavljuju oglasi za zapošljavanje u državnoj upravi i drugim organima vlade, Marković je objasnio  da se radi o internim oglasima koji su raspisani mnogo ranije.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.