Lidl otvorio polemiku - moraće veće plate dobrim trgovcima

Izvor: B92, 11.Okt.2018, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lidl otvorio polemiku - moraće veće plate dobrim trgovcima

Ministar trgovine Rasim Ljajić podsetio je da je prvi novinski tekst o tome da Lidl planira da dođe u Srbiju objavljen 2007. godine,.

Kako je rekao, 10 godina posle u Srbiji se otvara prvi savremeni diskontni lanac.

“Sada kada je Lidl došao u Srbiju otvorila se nova polemika, a to je šta to znači za srpsku privredu. Pre svega, to znači za naše potrošače zbog veće konkurencije, imaće veću >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mogućnost izbora, samim tim očekuje se borba među trgovcima za kupce, potrošače tako da moraju nuditi pristupačnije cene i kvalitetniju uslugu”, kazao je Ljajić.

Dolazak Lidla u Srbiju znači, kaže Ljajić, i da će trgovinski lanci morati da ponude i veće plate dobrim radnicima, trgovcima, da ih pridobili za sebe.

Očekuje i da će Lidl sa sada zaposlenih 1. 500 radnika doprineti modernizaciji trgovinske mreže u Srbiji i ističe da je dolazak Lidl-a dokaz da su reforme koje je Vlada Srbije sprovodila dale i daju rezultate, te da je to najbolja potvrda da je srpsko tržište najperspektivnije u regionu.

Naveo je i da je to signal i za druge trgovinske lance da dođu u Srbiju.

Generalni direktor Lidl Srbija Tomislav Šapina kazao je da je taj tržišni lanac jednostavniji, bolji i povoljniji i dodao da veruje da će uspeti da odgovore na potrebe potrošača u Srbiji.

Prema njegovim rečima, u prodavnicama Lidl u Srbiji biće zastupljeno 350 proizvoda domaće - srpske proizvodnje, a Lidl će građanima ponuditi i najpovoljniju potrošačku korpu.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić istakao je da je sjajna vest otvaranje Lidla u Srbiji i dodao da sa tom kompanijom dolazi i dobar kvalitet, dobre cene i nova radna mesta.

“Naša želja je da svaka opština u Beogradu ima Lidl prodavnicu”, rekao je Radojičić i dodao da će do kraja godine u prestonici Srbije biti otvorena i šesta, dok će sledeće godine glavni grad imati sedam Lidl prodavnica.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.