Kompanije iz Kine zainteresovane za razvoj 5G mreže u Srbiji (VIDEO)

Izvor: Beta, 22.Jul.2019, 15:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kompanije iz Kine zainteresovane za razvoj 5G mreže u Srbiji (VIDEO)

Ministar uprave za digitalni prostor Kine, Džuang Žungven je danas u Beogradu preneo da su vodeće kineske kompanije zainteresovane za učešće u razvoju 5G mreže u Srbiji. Kineski ministar je to rekao na sastanku s ministrom trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije, Rasimom Ljajićem.Ljajićevo ministarstvo je saopštilo da je Žungven istakao spremnost Kine i za pomoć u razvoju digitalne ekonomije, da bi u toj oblasti Srbija postala lider u Jugoistočnoj Evropi.Prvi takav projekat biće sprovodjenje programa "pametnih gradova" u Nišu iduće godine, a kasnije i u ostalim većim gradovima u Srbiji.Ljajić je izrazio zadovoljstvo saradnjom, navodeći da je jedan od najvidljivijih rezultata postavljanje mreža optičkih kablova Telekoma Srbija u saradnji s kineskom kompanijom Huavej, što će omogućiti da 750.000 domaćinstava u Srbiji dobije najbrži mogući pristup internetu.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kompanije iz Kine zainteresovane za razvoj 5G mreže u Srbiji

Izvor: SEEbiz.eu, 22.Jul.2019

BEOGRAD - Ministar uprave za digitalni prostor Kine, Džuang Žungven je danas u Beogradu preneo da su vodeće kineske kompanije zainteresovane za učešće u razvoju 5G mreže u Srbiji...Kineski ministar je to rekao na sastanku s ministrom trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije, Rasimom Ljajićem...Ljajićevo...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.