Izvor: MozzartSport.com, 19.Jun.2021, 11:00

Znam ja da bi neki voleli da Nadal ili Federer osvajaju turnire...

Utisci Žila Simona posle Rolan Garosa

Protekli Rolan Garos prošao je u okviru dominacije Novaka Đokovića, te njegova dva spektakularna meča u polufinalu i finalu. Međutim, francuski teniser Žil Simon imao je šta da kaže o turniru generalno, a svojim intervjuom za L´ekip otvorio je i neke zanimljive teme.

Naime, Simon nije oduševljen generalnim kvalitetom mečeva u Bulonjskoj šumi, kao i to da najveća imena dobijaju svu >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << pažnju javnosti, uprkos mladim igračima koji su se probili čak i do finala u slučaju Stefanosa Cicipasa.

"Nisam mnogo tvitovao o tome, ali mi je nešto privuklo pažnju. Mnogi se uhvate za neke stvari i želiš da ih pitaš da li su gledali mečeve. Lično mislim da su dueli Nadal - Đoković i finale Đoković - Cicipas bili ludi!”, rekao je Simon i prešao na poentu.

“Ali, znam i da bi neki voleli da Nadal i Federer osvajaju (turnire), pa zbog toga žele da smanje kvalitet Cicipasa čim je pravio neku grešku. Iako dečko ima sjajan pristup. I zbog toga želim da reagujem. Kada prizivate neki ishod, onda ne vidite igru više na isti način. Mnogi pojedinci maše poentu", kaže Simon.

Dakle, Simon traži malo više poštovanja za mlađe kolege.

Posećanja radi, Simon je nedavno izjavio da Novaka Đokovića vidi kao najjačeg "člana" velike trojke, te da je bolji od Rafaela Nadala i Rodžera Federera.

"Smatram da je nakomplentiji igrač sa najmanje slabosti, tako da će i nadalje ostati najteži za pobediti u svetu tenisa“, rekao je Simon krajem 2020. godine.

I bio je, očigledno, u pravu.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.