Nadal razbio Sonega

Izvor: B92, 02.Jul.2022, 18:23

Nadal razbio Sonega

Rafael Nadal je veoma lako izborio plasman u drugu nedelju takmičenja na Vimbldonu.

Šampion Australijan opena i Rolan Garosa je zadržao korak u pokušaju da osvoji i treći uzastopni slem, pošto je u trećem kolu deklasirao Lorenca Sonega iz Italije, 6:1, 6:2, 6:4.

Meč je trajao 118 minuta i bila je to klasična igra mačke i miša - s jedne strane vidno inspirisani Nadal, s druge potpuno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uspavani i dekoncentrisani Sonego, koji je debelo podbacio

Bio je to košmaran meč za njega, žestoko se obrukao, dok je Nadal odigrao najbolji meč od početka turnira.

Italijan je uspeo da dobije svoj početni gem u prvom setu, ali ništa više od toga.

Od tih 1:1, Nadal je uhvatio žestoku seriju. Bio je to meč u kom je raspoložena bila samo jedna strana, Nadal, Sonego je sve što je znao o tenisu, izgleda zaboravio negde na putu do terena.

Posle samo 27 minuta igre, Španac je imao set u džepu posle lakih 6:1.

Nastavio je u istom ritmu i u drugom setu, odmah stigao do duplog brejka i ogromnih 4:0.

Sonegov forhend bio je očajan, ništa nije pogađao i Nadal je lako kontrolisao meč, bez previše prolivenog znoja. Italijan je uspeo da dobije dva gema u tom delu igre, ali je Nadal brzo overio i drugi set sa 6:2.

I već tada je bilo jasno da Sonego nema snage za jači otpor, tako da je Nadal komotno stigao i do brejka i početkom trećeg seta.

Poveo je sa 2:0, da bi Sonego uspeo da potom smanji na 2:1.

Držao se Italijan nekako, da bi na 4:2, posle niza njegovih protesta, supervizori ipak odlučili da naprave kraću pauzu da se navuče krov i upale reflektori.

To je delovalo na Italijana, krenuo je bolje, smanjio na 3:4, a potom izjednačio napravivši brejk, 4:4.

Međutim, Nadal je uzvratio odmah ribrejkom i potom rutinski odservirao za pobedu.

Njega u osmini finala očekuje susret sa Botikom van de Zandšulpom iz Holandije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kritika Nadala: "Ne možeš to da radiš na Vimbldonu"

Izvor: B92, 03.Jul.2022, 08:10

Rafael Nadal i Lorenco Sonego imali su malu raspravu nakon meča trećeg kola na Vimbldonu...Španac je opravdao ulogu favorita, slavio posle tri seta, ali je po završetku duela, prilikom pozdravljanja, imao šta da zameri rivalu...Nadalu se nije dopao način na koji se Sonego radovao u završnici trećeg...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.