Toni Nadal: Olakšanje za Rodžera i Rafu, ali nije dobro za tenis

Izvor: B92, 07.Sep.2020, 19:18

Toni Nadal: Olakšanje za Rodžera i Rafu, ali nije dobro za tenis

Svoj sud novonastale situacije u svetu tenisa dao je Toni Nadal, stric Rafaela Nadala.

Mnogi su malo u šali, ali i malo u zbilji, posle diskvalifikacije Novaka Đokovića istakli da se tome najviše raduju Rodžer Federer i Rafael Nadal.

Toni Nadal jeste istakao da je to olakšanje za njih dvojicu, ali ne i dobro za "beli sport" u globalu.

"Đoković nije imao nameru da bilo koga >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << udari. Postoji propis koji kaže da ukoliko udarite sudiju posledica je eliminacija. Dodatni je to što se dogodio udarac u vrat", rekao je Toni Nadal.

"Prvi kome je to koristio bio je Pablo Karenjo, koji je igrao protiv njega u ovom meču i pobedio. Svi oni koji su ostali u takmičemnju dožive olakšanje kada glavni favorit ispadne. Iz daleka, naravno, i Federeru i Nadalu, pošto će Đoković ostati bez novog grend slema. Ali, realnost je bolna situacija za njega i to nije dobro za tenis".

Toni Nadal ističe da bi Đoković mogao da se nađe pod ozbiljnim pritiskom na prvom sledećem turniru.

To će biti Masters u Rimu, ali već na Rolan Garosu bi sve trebalo da bude vraćeno u normalu.

"Biti diskvalifikovan kao prvi reket sveta je udarac. On se već izvinio. Đoković je vrlo dobro. Pretpostavljam da to u Rimu može uticati na njega, jer je situacija vrlo blizu. Ima vremena do Rolan Garosa i verujem da će se do tada oporaviti od ovoga", istakao je Toni Nadal.

Turnir u Rimu počinje već 14. septembra.
Pogledaj vesti o: Rafael Nadal

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.