Tim izbacio Nadala, čeka boljeg iz duela Đoković – Del Potro

Izvor: RTS, 19.Maj.2017, 18:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tim izbacio Nadala, čeka boljeg iz duela Đoković – Del Potro

Dominik Tim je savladao Rafaela Nadala u četvrtfinalu Masters turnira u Rimu sa 2:0 (6:4, 6:3). Austrijanac je tako Nadalu naneo prvi poraz u sezoni na šljaci, ali i zakazao duel sa boljim iz duela Novak Đoković – Huan Martin del Potro.

Dominik Tim se >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pobrinuo za veliko iznenađenje u Rimu. Eliminisao je favorita i do danas ove sezone neporaženog na šljaci, Španca Rafaela Nadala. Velika borba u skoro dva časa igre pripala je Austrijancu, pred kojim je još jedan veliki duel u polufinalu ili sa Đokovićem ili sa Argentincem Del Potrom.
Dominik Tim je krenuo silovito i već na startu mečao oduzeo je servis Nadalu, a kada je u petom gemu stigao do drugog brejka i vođstva od 5:1, bilo je sigurno da Nadal nema šta da traži u prvom setu. Uspeo je Španac da vrati jedan brejk, ali je Tim uspeo da sačuva prednost i dobije prvi set sa 6:4.
U drugom setu ravnopravna borba vodila se sve do sedmog gema. Tim ponovo uspeva da oduzme servis Nadalu, koji je u prethodnom gemu propustio dve brejk šanse. Nadal je napao u narednom gemu, pokušao je da se vrati u meč. Uspeo je da stvori tri brejk šanse, ali Austrijanac je uspeo da se odbrani. U narednom gemu Tim dolazi do novog brejka i time stavlja tačku na ovaj meč.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.