Sudar titana pripao Srbinu - Đoković u finalu Rolan Garosa!

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Jun.2021, 02:28

Sudar titana pripao Srbinu - Đoković u finalu Rolan Garosa!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković, plasirao se u finale Rolan Garosa, pošto je u spektakularnom finalu savladao Španca Rafaela Nadala sa 3:1 u setovima (3:6, 6:3, 7:6, 6:4).

Atomski, gladijatorski, svemirski, vanserijski, božanski tenis igrali su još jednom Đoković i Nadal, ovoga puta u ovkirupolufinala Rolan Garosa.

Četiri sata i 13minuta rovovske borbe za svaki udarac, poen, gem i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << set priredili su najbolji na svetu i "kralj šljake".

Novak Đoković se na spektakularan način revanširao Rafaelu Nadalu za poraz u finalu Rima, odneo 30. pobedu u međusobnim duelima i izborio finale protiv Cicipasa.

Prvi set trajao je tačno sat vremena i u njemu se mogao videti samo nagoveštaj ogromne borbe za svaki poen u ovom meču.

Iako je delovalo da je Đoković bolje otvorio meč, Nadal je uz dozu sreće i umeća prikupljanja poena, osvojio svoj servis gem, a potom prvi došao do brejka.

Brejk je ulio samopouzdanje španskom teniseru, koji potom pravi još jedan brejk i pravi ogromnih 5:0 u prvom setu.

Delovalo je kao da će se prvi set veoma brzo i ubedljivo završiti, ali je Novak naterao Rafu da se dobrano potrudi kako bi tek sa 6:3 i nakon sedam set lopti dobio prvi deo igre.

Drugi set trajao je podjednako kao prvi, a bio i jednako zanimljiv. Srpski teniser je prvi došao do brejka i prednosti od 2:0, ali je Nadal brzo uzvratio i izjednačio.

Serija brejkova nastavila se u drugom setu, pa je Đoković poveo sa 4:2.

Delovalo je kao da će Nadal ponovo uspeti da vrati brejk, ali je Novak maestralno spasao tri brejk lopte, osvojio servis gem i poveo sa 5:2.

Do kraja drugog seta Nadal je uspeo da osvoji gem na svoj servis, ali ništa više od toga, pa je Novak sa 6:3 osvojio drugi set.

Neverovatan tenis gledao se i u nastavku meča... Nakon što u uvodna četiri gema nije bilo neočekivanog raspleta, usledio je festival brejkova.

Novak je poveo 3:2, potom Rafa izjednačio na 3:3, Đoković brejkom poveo sa 4:3 i odmah potom sa 5:3. Delovalo je da će uspešno osvojiti drugi set tada, ali je Nadal napravio novi brejk i zatim izjednačio na 5:5.

Španac u nastavku seta obezbeđuje taj-brejk, ali u narednom gemu propušta set loptu, što će, ispostaviće se, biti ključni deo meča.

Novak je izborio taj-brejk, u kojem pokazuje čelične živce i nadljudski napor i osvaja treći set. Nadal kao da se restartovao na startu četvrtog seta, pošto je relativno lako poveo sa 2:0 i napravio brejk.

Ipak, mentalna prednost bila je daleko na strani srpskog tenisera, koji je potom zaigrao još jedan nivo bolje i osvojio svih šest narednih gemova.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

TENISKI KLASIK PO 58. PUT! SUDAR TENSIKIH KOLOSA U PARIZU: Novak Đoković i Rafael Nadal u borbi za finale Rolan Garosa

Izvor: Kurir, 11.Jun.2021

Današnje polufinalne Rolan Garosa između najboljeg tenisera sveta Novaka Đoković i Španca Rafaela Nadala neće početi pre 17:30, saopštili su organizatori.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.