Rubljov izbacio Bautistu posle maratona – sledi duel sa Nadalom

Izvor: B92, 15.Apr.2021, 19:47

Rubljov izbacio Bautistu posle maratona – sledi duel sa Nadalom

Ruski teniser Andrej Rubljov plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Monte Karlu.

Rubljov je posle velike borbe savladao Roberta Bautistu Aguta sa 2-1 u setovima – 7:6, 5:7, 6:3.

Meč je trajao dva sata i 47 minuta.

Španac je odlično krenuo, napravio brejk i brzo poveo 3:0.

Rubljov je uzvratio brejkom pri rezultatu 2:4, a najbolju šansu imao je na 4:4 i 30:40, kada je na brejk loptu promašio smeč i izgubio taj gem. Pri rezultatu 4:5 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 0:30 izvukao se i set je otišao u taj-brejk.

Tamo je Rus počistio Španca rezultatom 7:2 i poveo u setovima.

Bautista je imao dva brejka prednosti u drugom setu i vođstvo od 4:1, ali je to ispustio i Rubljov je osvojio četiri vezana gema. Od 4:5 i gema u kojem je servirao za ostanak u meču, Bautista je igrao perfektno. Izgubio je tri poena u naredna tri gema i napravio ključni brejk pri rezultatu 5:5, kojim je došao do izjednačenja u setovima.

Rubljov je imao više snage i bio bolji u odlučujućem setu, koji je rešio sa dva napravljena brejka, pored jednog pretrpljenog.

Naredni protivnik mu je Rafael Nadal.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.