RAFAEL IMA MILER-VAJSOV SINDROM: Nadal otkrio kada ide na operaciju

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Feb.2022, 16:58

RAFAEL IMA MILER-VAJSOV SINDROM: Nadal otkrio kada ide na operaciju

Muči ga dugo.

Poznato je da španski teniser Rafael Nadal ima redak problem sa stopalo, takozvani Miler-Vajsov sindrom, koji ga muči od početka karijere.

Nadal je zbog hroničnih bolova propustio drugi deo protekle sezone, a strahovao je da bi mogao i da završi karijeru zbog tog problema.

Španac se vratio na početku oev sezone i osvojio 21. gren slem titulu u Melburnu, a njegov >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << stric Toni kaže da će Rafael u jednom trenutku ipak morati na operacioni sto.

- Specijalista koji ga je pregledao 2005. godine nam je rekao da bi bilo teško za njega da se bavi sportom na vrhunskom nivou, ali Rafa ga je demantovao na najbolji mogući način, jer se odlično nosio sa tom teškom situacijom. Izgledalo je da će imati kratku karijeru, ali sve je ispalo mnogo bolje nego što smo očekivali - rekao je Toni Nadal.

On je dodao da je rekorder Rolan Garosa svestan da će jednom morati da hirurški reši problem.

- Rafa će posegnuti za tim rešenjem kad završi karijeru, nikako dok igra. Operacija je takva da posle ne bi mogao da igra na najvišem nivou, zato to ne može ništa da učini sada - otkrio je bivši trener najboljeg španskog tenisera.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.