Nadal na svojoj akademiji pokazuje deci snimke Đokovića i Federera

Izvor: RTS, 27.Okt.2019, 21:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nadal na svojoj akademiji pokazuje deci snimke Đokovića i Federera

Drugi teniser sveta Rafael Nadal otkrio je zanimljiv način rada na svojoj teniskoj akademiji na Majorki.
Nadal, koji će posle kraće pauze zaigrati narednih dana na mastersu u Parizu, otkrio je da mališanima, polaznicima akademije, rado prikazuje snimke mečeva najvećih rivala.

"Kod nas, recimo, rade iskusni >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << treneri, koji su radili sa profesionalcima – takav je Karlos Moja. Ako dečaci i devojčice žele da rade i imaju talenat, mogli bi jednom da postanu šampioni. Međutim, ja nikom od njih to ne obećavam. Moraju da napreduju kao ličnosti i da imaju određeni stepen zrelosti", počeo je priču Nadal.
Momak koji će od sledećeg ponedeljka ponovo biti prvi na svetu, decu uči da to ne treba da im bude prioritet.
"Svako dete ima svoj karakter. Pokušavamo na njih da prenesemo vrednosti koje su mene krasile, kao što su prijateljstvo i trud. Biti najbolji na svetu ne bi trebalo da bude cilj u dečjem uzrastu. Kažem im da ne misle o tome, već da se koncentrišu na dnevni raspored i ispunjavaju ga uvek, tek posle toga trena da vide mogu li biti prvi ili među sto na svetu", dodaje Španac.
Rafa je otkrio i da kod njega ne postoji reč sujeta i da decu rado uči na primerima najvećih rivala.
"Ne koristimo moju karijeru kao jedini model. Postoje neki igrači koji mogu nešto da nauče iz mog stila igre, ali i od drugih koji imaju tehniku koja je bolja od moje. Recimo, u učionicama imamo decu koja gledaju mečeve Rodžera Federera i Novaka Đokovića. Tamo svaki trener radi sa najviše troje dece. I mnogo puta treninzima prisustvujem i sam. Za mene je važno da im kažem da mogu postati teniske zvezde, ali i da pre svega moraju da budu dobri ljudi", zaključio je Nadal.
Pogledaj vesti o: Tenis,   Pariz

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.