Nadal propušta Vimbldon i Olimpijske igre u Tokiju

Izvor: Beta, 17.Jun.2021, 14:22

Nadal propušta Vimbldon i Olimpijske igre u Tokiju

Španski teniser Rafael Nadal saopštio je danas da će propustiti Vimbldon i Olimpijske igre u Tokiju.Osvajač 20 grend slem titula rekao je da mu treba vremena da se oporavi posle duge sezone na šljaci.Vimbldon, koji je Nadal osvajao 2008. i 2010. godine, počinje 28. juna."To nikada nije laka odluka, ali nakon što sam poslušao svoje telo i razgovarao sa svojim timom, shvatio sam da je ispravna odluka. Cilj je da produžim karijeru i da nastavim da radim ono što me čini srećnim. To je takmičenje na najvišem nivou i nastavak borbe za lične i profesionalne ciljeve", naveo je Nadal.Nadal je prošle sedmice izgubio u polufinalu Rolan Garosa od Novaka Djokovića i tada je nagovestio da bi mogao da propusti Vimbldon.On je rekao da je ključni faktor pri odlučivanju kratka pauza izmedju Rolan Garosa i Vimbldona.Ove godine je izmedju drugog i trećeg grend slem turnira samo dve nedelje pauze, a do sada je uglavnom bilo tri nedelje."Činjenica da je sada samo dve nedelje izmedju Rolan Garosa i Vimbldona, nije olakšala moj oporavak posle uvek zahtevne sezone na šljaci. To su bila dva meseca velikih napora i odluka koju sam doneo usredsredjena je na srednjeročni i dugoročni period", naveo je 35-godišnji Nadal.Olimpijske ...
Pogledaj vesti o: Japan,   Tenis

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Organizatori Vimbldona: Osaka nije ništa otkazala

Izvor: B92, 17.Jun.2021

Čelnici Vimbldona su poručili da Japanka Naomi Osaka nije poslala nikakve indicije da neće igrati na trećem grend slemu sezone.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.