Nadal prizemljio zahuktalog laki luzera Majera

Izvor: N1 televizija, 03.Sep.2017, 03:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nadal "prizemljio" zahuktalog laki luzera Majera

Španski teniser Rafael Nadal se plasirao u četvrto kolo US Opena pošto je posle velike borbe savladao Argentinca Leonarda Majera.

Prvi teniser sveta je 59. na ATP listi pobedio rezultatom 6:7 (3-7), 6:3, 6:1, 6:4, posle tri sata i 20 minuta borbe na stadionu "Artur Eš".

Nadal će tako u sledećoj rundi na US Openu igrati protiv Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova, koji je ranije u toku dana lako eliminisao srpskog tenisera Viktora Troickog.
>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << />
Leonardo Majer je u poslednjem kolu kvalifikacija poražen od Nemca Materera, ali je usled pomeranja u žrebu zbog odustajanja drugih igača "upao" u glavni žreb i nije razočarao. 30-godišnji Argentinac je eliminisao Rišara Gaskea i Juičija Sugitu, ali dalje od jednog dobijenog seta protiv Nadala nije mogao.

Majer je u prvom setu protiv Španca spasio čaš šest brejk lopti, a zatim je uspeo da se izbori i za taj-brejk, gde je bio sigurniji i na drugu set loptu došao do 1:0.

Međutim, njegova radost je kratko trajala pošto je Nadal sredinom drugog seta pojačao ritam, počeo preciznije da pogađa forhende, pa je i prvi došao do brejka posle maratonskog sedmog gema za 4:3. Španski igrač je još jednom oduzeo Majeru servis za 6:3, a onda je dominirao i u narednom setu, koji je komotnije dobio za 28 minuta.

Majer se "probudio" u četvrtom periodu igre tek kada je Nadal stigao do 5:2 osvojivši dva gema, ali je bilo kasno pa je završio učešće na terenima "Flešing Medouza".

Nadal je tako ostao na putu za finale turnira koji je osvajao 2010. i 2013. godine, kao i ka projektovanom polufinalu protiv Rodžera Federera.
Pogledaj vesti o: Rafael Nadal,   Tenis

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.