Nadal o nameštanju flašica i zašto nikada nije slomio reket

Izvor: B92, 18.Jan.2020, 15:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nadal o nameštanju flašica i zašto nikada nije slomio reket

Španski teniser Rafael Nadal jedva čeka početak prvog Grend slema u sezoni – Australijan opena.

Bik sa Majorke se nada da će spreman dočekati meč prvog kola protiv Uga Deljijena iz Bolivije.

Novinare je zanimalo koja je tajna Nadalovog uspeha i činjenice da se već više od deceniju nalazi u vrhu svetskog tenisa.

"Nema tajne. Reč je o strasti, o ljubavi prema igri o pozitivnom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << razmišljanju u teškim momentima. Istina je da sam prošao kroz teške situacije u karijeri. Ali uspeo sam da ih prevaziđem. Mnogi su rekli da sa mojim stilom igre neću dugo biti tu, ali evo me. Srećan sam zbog toga. Iako je i za mene iznenađujuće", rekao je Nadal.

Nadal je objasnio i zašto pedantno i "hirurški" precizno namešta flašice pred početak svakog gema.

"Ako ne bih nameštao bočice, to bi značilo da u pauzama mogu da mislim o nečemu drugom, a ne o igri. Ovako, složim ih svaki put isto, tako da mogu da se skoncentrišem isključivo na igru i ono što mi predstoji", dodao je Nadal.

Nadal je poznat po tome da nikada u karijeri nije slomio reket.

"Nisam slomio nijedan. Porodica mi nije dozvoljavala da lomim rekete. A za mene lomljenje reketa bi značilo da nemam kontrolu nad svojim emocijama", zaključio je Nadal.

Fizički se osećam dobro, iako sam odigrao mnogo mečeva. Trenirao sam nekoliko dana u Melburnu. Nadam se da ću biti spreman za prvi meč".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NADAL OBJASNIO SVOJE RITUALE: Kad složim flašice mogu da se skoncentrišem isključivo na igru!

Izvor: Kurir, 18.Jan.2020

Španski teniser Rafael Nadal jedva čeka početak prvog Grend slema u sezoni, Australijan opena.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.