Nadal nije mogao bolje! Da li će Cicipas imati šansu?

Izvor: Mondo, 22.Jan.2019, 14:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nadal nije mogao bolje! Da li će Cicipas imati šansu?

Španac se rutinskim trijumfom plasirao u polufinale Australijan opena. Naredni rival biće mu grčka senzacija.

Foto: Tanjug/AP/Andy Brownbill

Rafael Nadal (32) je brzo kao brzi voz uleteo u polufinale Australijan opena.

Drugi teniser sveta je za sat i 47 minuta savladao Amerikanca Fransesa Tijafoa, u tri ekspresna seta (6:3, 6:4, 6:2).

Autsajder rođen >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << 1998. godine, koji je u prošlom kolu iznenadio Grigora Dimitrova, nije bio ni približno ravnopravan rival Špancu. Nadal je četvrtfinale više iskoristio kao trening, jer je i peti meč u Melburnu završio maksimalnim trijumfom, 3:0.

Naredeni Nadalov rival biće Grk Stefanos Cicipas, najprijatnije iznenađenje prvog grend slem turnira u 2019. godini. Da li će "dželat" Rodžera Federera, koji je u utorak pobedio Roberta Bautistu Aguta, imati više snage u borbi protiv Rafe?

"Za mene je bilo sjajno da se vratim u polufinale. Imao sam kroz celu karijeru problem na ovom turniru. Posle toliko vremena pauze vratio sam se među četiri i to mi mnogo znači. Bilo je nemoguće da igram bolje na ovom terenu i zadovoljan sam", izjavio je Španac.

Nadal je osvojio Australijan open 2009. godine, a od tada je tri puta izgubio u finalu.

"Srećan sam što sam ovde i što mogu da se takmičim na najvišem nivou posle svega što sam prošao. Sa tom mišlju i osećajem se budim svakog jutra", dodao je on.

Nadal je poslednji put igrao polufinale 2017, kada je stigao do finala i u njemu izgubio protiv Rodžera Federera. Upitan za predstojećeg, grčkog rivala, Španac je rekao da veoma ceni to što je mladi teniser napravio.

"On napreduje u svakom mesecu, osvojio je jedna trofej, igrao je finale Barselone, Toronta, ovde je stigao u polufinale... Sjajan je teniser i fantastičan je. I danas je bio neverovatan. Ima šansu da bude jedan od najboljih tenisera", dodao je Španac, pre nego što je ne previše umoran otišao u svlačionicu.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.