Đoković predvodi Dejvis kup tim Srbije u Valensiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Avg.2022, 14:14

Đoković predvodi Dejvis kup tim Srbije u Valensiji

Najbolji srpski teniser Novak Đoković predvodiće Dejvis kup reprezentaciji na mečevima grupne faze narednog meseca u Valensiji.

Selektor Viktor Troicki saopštio je danas spisak igrača na koje računa, a sem Đokovića, tu su Miomir Kecmanović, Filip Krajinović, Laslo Đere i Dušan Lajović, uz mogućnost da do početka takmičenja napravi tri izmene.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Srbija će u B grupi, od 14. do 18. septembra, igrati protiv domaćina Španije, Kanade i Južne Koreje.

Dva najbolja tima u svakoj od četiri grupe obezbediće nokaut fazu, koja je na programu od 21. do 27. novembra u Malagi.

Nadal ne igra za Španiju protiv Srbije u Dejvis kupu

Španski teniser Rafael Nadal neće igrati za nacionalni tim u Dejvis kupu, saopštio je danas selektor "crvene furije" Serhi Brugera.

Španiju će predstavljati Karlos Alkaraz, Pablo Karenjo-Busta, Roberto Bautista Agut, Alehandro Davidovič Fokina i Marsel Granoljers.

Španija će igrati u grupi B Dejvis kupa protiv Srbije, Južne Koreje i Kanade.

Mečevi grupe B biće odigrani u Valensiji od 13. do 18. septembra.

Najbolje dve reprezentacije iz svake grupe plasiraće se na završni turnir Dejvis kupa, koji će biti odigran od 23. do 27. novembra u Malagi.

Nadal: Mnogo mi znači što mogu opet da budem broj 1

Španski teniser Rafael Nadal izjavio je da se raduje što ima šansu da ponovo bude najbolji igrač sveta, prenose američki mediji.

Nadal (36) će nastupiti na Mastersu u Sinsinatiju. On će ponovo biti prvoplasirani na ATP listi ako osvoji Sinsinati, a Rus Danil Medvedev ne stigne do četvrtfinala ovog Mastersa.

Španski teniser ove sezone ima skor od 35 pobeda i četiri poraza, a osvojio je i Australijan open i Rolan Garos.

"Mnogo mi znači što imam šansu da budem broj jedan u ovom delu moje karijere. Nisam očekivao da to može da se dogodi. Ali, ne razmišljam o tome, moj cilj je da budem zdrav i da igram na turnirima na kojima želim da igram", rekao je Nadal.

Španski teniser će u drugom kolu turnira u Sinsinatiju igrati sa pobednikom duela između Hrvata Borne Ćorića i Italijana Lorenca Musetija.

Nadal je u karijeri samo jednom osvojio Masters u Sinsinatiju i to 2013. godine. Španac na ovom turniru ima skor od 22 pobede i 11 poraza.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Nadal ne igra za Španiju protiv Srbije u Dejvis kupu

Izvor: Nezavisne Novine, 15.Avg.2022

MADRID - Španski teniser Rafael Nadal neće igrati za nacionalni tim u Dejvis kupu, saopštio je danas selektor "crvene furije" Serhi Brugera.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.