Nadal izgubio prvi set pa onda zgromio Majera

Izvor: B92, 03.Sep.2017, 03:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nadal izgubio prvi set pa onda zgromio Majera

Dva lica Rafaela Nadala u trećem kolu US Opena. Posle nervoznog početka, usledio je furiozan finiš i pobeda nad Leonardom Majerom od 6:7, 6:3, 6:1, 6:4.

Bilo je za očekivati da će teniser iz Manakora izboriti plasman u osminu finala u Njujorku, ali je malo ko mogao da pretpostavi da će Argentinac odigrati tako dobro, naročito u prvom delu meča.

Majer je set i po igrao reklo bi se kao u transu. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Držao je svoj servis, parirao Nadalu u dugačkim razmenama udaraca, a Španac nikako nije uspevao da pronađe rupu u njegovoj igri. Majer, inače 59. na ATP listi, dobio je taj- brejk početnog seta sa 7:3, igrao je veoma dobro sve do šestog gema drugog seta.

Ne pamti se kada je Nadalu trebalo tako dugo da „uđe“ u meč. Nije iskoristio neverovatnih 14 brejk lopti do sredine drugog seta! To ga je toliko frustriralo da je počeo da urla na sebe i ko zna, možda mu je baš to i bilo potrebno jer smo od tog momenta gledali onog starog Nadala, agresivnog, koncentrisanog, sa razornim tempom igre.

Majer nije više uspevao da drži ritam, sve češće je grešio, a Nadal pogađao šta je hteo. Na kraju, dobio je drugi i treći set ubedljivo, potom je u četrtom poveo sa 5:2, kada je Majer nakratko zablistao. Uzeo je dva naredna gema, ali brejk viška Nadal nije ispustio i posle tri sata i 15 minuta igre, završio je posao.

„Dug, naporan meč, bio sam u nezgodnoj situaciji na startu. Ne pamtim kada mi se desilo da ne iskoristim toliki broj brejk prilika u nizu. Kada sam konačno probio led, sve je posle išlo lakše“, rekao je Rafa neposredno po završetku duela.

Njegov naredni rival je Ukrajinac Aleksandar Dolgopolov koji je u trećem kolu pobedio našeg Viktora Troickog.

„Očekuje me dan pauze, ali i trening, naporan rad. Hoću da maksimalno spreman uđem u meč sa Dolgopolovim“, poručio je prvi teniser sveta.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.