Nadal i Farah koristili zabranjene lekove?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Sep.2016, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nadal i Farah koristili zabranjene lekove?

Španski teniser Rafael Nadal i britanski atletičar Mo Farah nalaze se na listi sportista kojima je Svetska antidoping agencija (WADA) dozvolila upotrebu zabranjenih lekova.

Kako je objavio B92, pozivajući se na sajt ruske hakerske grupe "Fancy Bears", Nadalu je 2009. godine ozvoljena upotreba beta-metazona, a 2012. kortikotrofine u dozama od 1miligram svaka tri dana, dok je Farah dobio dozvolu da koristi kortikosteroid triamsinolon u oktobru 2008. i julu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 2014. godine, kada je zbog kolapsa posle treninga bio na mofrinu.

Grupa "Fancy Bears" je objavila dokumenta skoro 30 sportista koja otkrivaju da im je WADA dozvolila da koriste zabranjene lekove iz terapeutskih razloga.

Prvo su objavljeni dokumenti za američke teniserke Serenu i Venus Vilijams, kao i gimnastičarku Simon Bajls, a potom i za još dvadesetak sportista, među kojima su britanski biciklisti Kris Frum i Bredli Vigins, te češka teniserka Petra Kvitova.
Pogledaj vesti o: Rafael Nadal

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nadal i Farah na listi sportista koji su koristili zabranjene lijekove

Izvor: Nezavisne Novine, 19.Sep.2016

BEOGRAD - Španski teniser Rafael Nadal i britanski atletičar Mo Farah nalaze se na listi sportista kojima je Svjetska antidoping agencija (WADA) dozvolila upotrebu zabranjenih lijekova...Kako je objavio B92, pozivajući se na sajt ruske hakerske grupe "Fancy Bears", Nadalu je 2009. godine ozvoljena...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.