Nadal: Priča se o Rodžeru i meni, ali nemojte da zaboravite Novaka

Izvor: BKTV News, 11.Sep.2017, 17:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nadal: Priča se o Rodžeru i meni, ali nemojte da zaboravite Novaka

Osvajač Ju-Es opena Rafael Nadal izjavio je da je izuzetno srećan što je deo dva velika rivalstva koja postoje u svetu tenisa, te poručio javnosti da ne zaboravlja olako Novaka Đokovića.

Podsetimo, Nadal je u nedelju došao do druge Gren slem titule u sezoni, isto toliko osvojio je i Rodžer Federer, pa Španac sada ima ukupno 16, a Švajcarac 19 titula na najvećim turnirima.

6-3, 6-3, 6-4.@RafaelNadal >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << defeats Kevin Anderson to win his 3rd #USOpen title and 16th career Grand Slam?! pic.twitter.com/rJANGdqcyV

"Priča se o Rodžeru i meni ali tu je još jedan teniser - Novak Đoković, koji je osvojio 12 Gren slem titula i sigurno će konkurisati za još neku kad se vrati", smatra Nadal i dodaje:

"Niko nije odigrao toliko međusobnih mečeva kao Novak, Rodžer i ja. Nadmećemo se dugo godina na najvećim turnirima. To je neverovatno, zar ne? Srećan sam i uživam u tome što sam deo dva najveća rivalstva u tenisu".

??: "I'll take Australia & London."

??: "I'll take Paris & New York."

??Your 2017 Grand Slam champs.#USOpen?@rogerfederer @RafaelNadal pic.twitter.com/n3bD36mj5q

— US Open Tennis (@usopen) 11. септембар 2017.

Zbog dominacije trojice tenisera i broju osvojenih Gren slem titula mnogi govore o 'zlatnoj' eri tenisa.

"Živimo u eri u kojoj su neki igrači učinili neverovatne stvari za sport. Imamo takav duh da želimo stalno da napredujemo, godinama igramo sa malo oscilacija. Nije lako pronaći igrače iz iste generacije koji su ostvarili to što smo mi učinili. Verovatno da nismo ni sanjali da ćemo biti toliko uspešni", zaključuje Španac.

Posle osvajanja Ju-Es opena Nadal je učvrstio prvo mesto na ATP listi, Federer je u novom poretku drugoplasirani, dok je Đoković zbog propuštanja drugog dela sezone trenutno šesti igrač sveta.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.