Nadal: Prestanite Dejvis kup da zovete Pikeovim kupom

Izvor: B92, 26.Dec.2018, 00:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nadal: Prestanite Dejvis kup da zovete Pikeovim kupom

Španski teniser Rafael Nadal poručio je da mu smetaju pojedine primedbe na račun novog formata Dejvis kupa.

Kao što je poznato, od 2019. će se igrati po novom sistemu takmičenja, gde će završni turnir Dejvis kupa biti igran u Madridu krajem novembra.

Mnogi su se protivili promenama, ali je na kraju pod pritiskom novca i grupacije "Kosmos", finansijera i partnera takmičenja, ipak je izglasana >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << promena.

Pojedini su ovo takmičenje nazvali "Pikeovim kupom", jer je jedan od osnivača kompanije "Kosmos" igrač Barselone, Đerar Pike, koji se maksimalno založio za promenu sistema takmičenja.

Nadal je uoči egzibicionog turnira u Abu Dabiju rekao da mu smetaju pojedine ocene.

"Trebalo bi da prestanu da ovo takmičenje nazivaju Pikeovim kupom. To uopšte ne pomaže ovom divnom takmičenju. Poznato je da sa Pikeom imam dobar odnos, kad god smo razgovarali, bilo je zaista prijatno. Dao sam svoj doprinos svemu, po mom mišljenju ovo je i dalje ITF Dejvis kup i trebali bismo da budemo zahvalni Pikeu i Kosmosu što žele da budu u našem sportu. Svaka promena je teška, neke stvari prolaze, druge dolaze", rekao je Nadal.

On je još jednom podvukao da prodržava promene.

"Ja sam pobornik promena. Evidentno je da neke stvari nisu dobro funkcionisale. Trebalo bi da probamo nešto novo i biće svakako vremena da se u hodu stvari koriguju. Nadam se da će Dejvis kup i dalje biti jedno od najvažnijih takmičenja", poručio je Nadal.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.