Nadal: Ne jurim Novaka i prvo mesto

Izvor: Vesti-online.com, 01.Jan.2019, 12:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nadal: Ne jurim Novaka i prvo mesto

Drugi teniser sveta Rafael Nadal koji se ove nedelje takmiči na turniru u Brizbejnu, kaže da nije zainteresovan za svrgavanje Novaka Đokovića sa vrha ATP liste.

Španski teniser se polako vraća na teren posle operacije članka koju je imao u novembru. Igrao je nedavno u Abu Dabiju, ali se kasnije povukao.

Španac je uoči svog prvog duela na turniru, sa boljim iz meča Kokinakis >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << - Conga, rekao da ga preterano ne zanima jurnjava za čelnom pozicijom na svetskoj listi.

- Moj cilj je da budem srećan u onom što radim i da budem u takmičarskoj formi svake nedelje. Želim da se borim za stvari koje me čine živim, koje me silno motivišu. Tako da neću juriti prvu poziciju na listi, to nije moj glavni cilj. Naravno, naravno da bih radije da sam prvi nego drugi, ili da sam drugi a ne peti, to je očigledno - poručio je Nadal.

Ipak, teniser iz Manakora će morati da bude oprezan. Prošle sezone je morao da se povuče sa dva Grend slem turnira. Ipak, uspeo je da po 11. put osvoji pehar na Rolan Garosu.

- Ono što ne želim je svakako da ne patim više nego što je to bilo prošle sezone. Jer ako dve godine zaredom imate povrede, to vas mentalno ubija. Zaista verujem da ću još igrati tenis i osećam da moje telo još ne pokazuje da će svakom novom godinom biti sve gore. Hoću da radim stvari koje me čine srećnim, a igranje tenisa me svakako čini takvim. Želim da sve to potraje - poručio je španski teniser.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.