Izvor: RTS, 06.Mar.2021, 18:10

Medvedev skinuo Nadala sa drugog mesta ATP rang-liste

Ruski teniser Danil Medvedev od 15. marta će postati drugi igrač na svetu, pošto će preskočiti Rafaela Nadala. Medvedevu će to biti najbolji plasman u karijeri, a pored toga, učiniće nešto što, sem njegovih nekoliko kolega, niko nije u poslednjih 15 godina.
Rus će postati prvi teniser koji će se naći u top 2 >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na ATP rang-listi još od 2005. godine, a da nije član "velike četvorke" koju čine Novak Đoković, Rodžer Federer, Rafael Nadal i Endi Mari.

Uz poneki "izlet" Britanca, Đoković, Federer i Nadal dominiraju već deceniju i po, pa niko od izazivača nije uspeo da ih svrgne sa čela.
Poslednji koji je pre njega bio drugi na svetu, a da nije član "velike četvorke", jeste Australijanac Lejton Hjuit.
Medvedev će preskočiti Nadala samim učešćem na ATP turniru u Marselju, pošto će kao prvi nosilac biti slobodan u prvom kolu.
U ovom trenutku, Danil zaostaje sa Rafom 115 bodova jer je prvu priliku propustio u Roterdamu, gde ga je na startu zaustavio naš Dušan Lajović.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.