KAKVA GODINA ZA RAFU: Nadal ponovo osvojio US Open (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Sep.2017, 01:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KAKVA GODINA ZA RAFU: Nadal ponovo osvojio US Open (VIDEO)

Meč je trajao tačno 150 minuta.

Rafael Nadal novi je šampion na US Openu, na kojem je trofej osvajao i 2010. i 2013. godine. Španski teniser, u finalu turnira u Njujorku pobedio je Kevina Andersona iz Južne Afrike (6:3, 6:3, 6:4) i tako došao do 16. trofeja u karijeri, kada je reč o Gren slemovima (drugi ove sezone), a 74. ukupno. Ovo mu je peti trofej u sezoni, posle Rolan Garosa, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Mastersa u Monte Karlu i Madridu, kao i turnira u Barseloni. Uz to, sada je protiv Andersona poveo sa 5:0 u međusobnim duelima.

BAJKA U NJUJORKU: Stivens postala šampionka US Opena (FOTO)

JUNIORSKI US OPEN: Olga Danilović porazila Hrvaticu i osvojila treću Gren slem titulu! (FOTO)

Španac, koji je samo potvrdio prvo mesto na ATP listi nije uspeo da iskoristi nekoliko brejk lopti u petom gemu prvog seta, ali mu je to uspelo u sedmom. Poveo je sa 4:3, da bi u devetom obezbedio i 6:3, takođe posle brejka. U drugom setu, bio mu je dovoljan jedan brejk, za prednost od 4:2. U poslednjem setu, brejk je napravio na samom početku, za 1:0. Do kraja nije bilo brejkova, a u odlučujućem gemu, iskoristio je drugu meč loptu.Ovaj duel trajao je 150 minuta.

Rafa does it again. Champion #USOpen #Nadal pic.twitter.com/KMa8Kvgdvu

— The Maestro (@trap_teflonDon) September 10, 2017

Sada Nadal ima tri manje Gren slem trofeja od Rodžera Federera, a četiri više od Novaka Đokovića.

Martina se nije umorila od trofeja, pokorila i Njujork (FOTO)
Pogledaj vesti o: Rafael Nadal

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.