KAKAV NADAL IDE U FINALE? STRAŠAN! Nole je ovo sigurno gledao netremice, NOKAUTIRAN Federerov dželat!

Izvor: Press, 24.Jan.2019, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KAKAV NADAL IDE U FINALE? STRAŠAN! Nole je ovo sigurno gledao netremice, NOKAUTIRAN Federerov dželat!

Rafael Nadal se plasirao u finale Australijan opena strašnom lekcijom koju je održao senzacionalnom Grku, Stefanosu Cicipasu, pobedivši ga u tri seta sa više nego ubedljivih 6:2, 6:4, 6:0.
Foto:Blic
Cicipas, koji je prvi put u karijeri stigao do grend slem polufinala, na putu do mesta među četvoricom najboljih u Melburnu redom je eliminisao Beretinija, Troickog, Basilašvilija, Federera >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << i Bautista-Aguta, ali protiv Rafe nije imao šanse.

Foto: /LUKAS COCH / EPA;
Stefanos Cicipas u neverici
Možda je o tome maštao, možda se uzdao u to da Španac zbog povrede kolena, usled koje je predao polufinale US Opena Huanu Martinu del Potru još nije dostigao vrhunsku formu, međutim... buđenje iz sna je bilo bolno.
Foto: Tanjug/AP
Rafael Nadal

Do svog 25. grend slem finala, a petog u Australiji (gde je bio pobednik samo 2009, a od Novaka Đokovića, Stana Vavrinke i Rodžera Federera redom gubio završne borbe za titulu 2012, 2014. i 2017. godine), Nadal je stigao impresivnom igrom.
Foto: /LUKAS COCH / EPA;
Stefanos Cicipas
Za samo pola sata je dobio prvi set, u drugom je Grk odolevao do 4:4, a u trećem je već posle 24 minuta na semaforu pisalo pomalo zastrašujućih 5:0 za sjajnog Španca, koji je nedugo zatim proslavio veliki trijumf.
Foto: Tanjug/AP
Rafael Nadal tokom polufinala Australijan opena
Njegov naredni rival biće pobednik meča Novak Đoković - Luka Puj, koji se sastaju u petak.

Protiv Puja vodi sa 2:1 u pobedama, a od Noleta gubi sa 27:25. Jedini put su u Melburnu igrali 2012. i to u antologijskom finalu, koje je posle pet sati i 53 minuta borbe pripalo srpskom asu sa 5:7, 6:4, 6:2, 6:7(5), 7:5.
Impresivni statistički podaci Nadalove pobede
Iako je ubacivao prvi servis samo sa 66% uspešnosti, Nadal je osvojio 85% tih poena, a čak 71% onih na svoje drugi servis, odnosno impresivnih 70% kada se radi o drugih servisa mladog Grka. Rafa je imao više direktnih poena (28 naspram 17), manje neiznuđenih grešaka (14:22), a osovjio je skoro dvostruko više poena od suparnika - 79:47. Na sve to, jedinu brejk šansu Cicipasu je dozvolio u poslednjem gemu polufinala. Grk nije uspeo da je iskoristi.
Pogledaj vesti o: Rafael Nadal

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.