Đoković i Nadal su favoriti na US Openu

Izvor: N1 televizija, 20.Avg.2018, 15:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Đoković i Nadal su favoriti na US Openu"

Rodžer Federer istakao je da nije favorit na poslednjem Gren slemu u sezoni, pošto je to zvanje 'prepustio' Rafaelu Nadalu i Novaku Đokoviću.

Poslednja četiri velika turnira osvojili su Španac i Srbin. Dok je Nadal bio najbolji na Rolan Garosu i Torontu, Đoković je trijumfovao na Vimbldonu i Sinsinatiju.

Federer >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << je propustio turnire na kojima je pehare osvajao Nadal, dok se sa Đokovićem susreo u finalu u Sinsinatiju.

"Biće zanimljivo na US Openu, ali ne vidim sebe kao favorita", kazao je 20-struki Gren slem šampion, koji je u Njujorku poslednji put slavio 2008. godine.

"U ovom trenutku favoriti su Rafa i Novak. Radiću naporno kako bih spreman stigao u Njujork. Moram svu svoju energiju da usmerim ka terenu, a naravno, biće mi potrebno i malo sreće. Bilo bi vrlo lepo kada bih ostvario dobar rezultat posle deset godina. Ali prvo moramo da vidimo žreb".

Ove godine na terenima Flašing Medouza igraće i Endi Mari, Miloš Raonić, Kei Nišikori, koji se, kao i Đoković, vraćaju posle povreda.

"Biće zanimljivo. Više je zdravih igrača nego prošle godine. Lepo je videti da se Novak vratio, Raonić je tu opet, napreduju Stan i Nišikori. Sve su to vrlo značajni igrači, kojih nije bilo krajem poršle sezone", dodao je Federer.

US Open počinje 27. avgusta, a titulu brani Nadal.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.