Antić: Hoću da igramo kao Španija

Izvor: Blic, 31.Mar.2009, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Antić: Hoću da igramo kao Španija

Selektor reprezentacije Srbije Radomir Antić objasnio je da bi voleo da "orlovi" igraju slično kao Evropski šampion i da je njegova filizofija fudbala približna "crvenoj furiji".

Iskusni 60-godišnji strateg preporodio je nacionalni tim i nakon pobede na gostovanju u Konstanci, Srbija je učvrstila lidersku poziciju u Grupi 7. "Orlovi" su sada glavni favoriti za odlazak na Mondijal, a Antić je zadovoljan >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << postignutim rezultatima i igrom koja podsteća na najbolju evropsku selekciju.

"Voleo bih da igramo poput Španije, ali sa našim karakteristikama koje se razlikuju od njihovih. Moj stil fudbala je oduvek sličan. Sve ekipe koje sam vodio igrale su napadački, čuvale loptu i tražile prostor.

Statistika pokazuje koliko je Španija uspešna, jer imaju najviše udaraca ka protivničkom golu, najviše tačnih pasova i najbolju odbranu. U seriji su od preko 30 utakmica bez poraza i postoji dobar razlog za to," rekao je uvaženi trener.

Bivši strateg Reala, Barselone i Atletika dodao je da mu je bitnije kako će se tim prilagoditi situaciji na terenu i sprovesti njegove ideje u delo, nego konstanta priča o postavljanju taktike.

"Naš cilj je da što više imamo loptu u posedu i da kontrolišemo igru. U poslednjoj utakmici imali smo 430 dodavanja što je veoma dobro, iako je to manje od 530 pasova koje je imala Španija protiv Turaka. Ja nisam čovek za sisteme, ali volim da imamo koncept igre. Bitno je videti kako se igrači postavljaju kada protivnik ima loptu i šta rade dok je lopta u našem posedu. Skoro pa smo nastupili u 4-2-4 formaciji jer smo hteli da kontrolišemo meč. Rekao sam ekipi da je potrebno da "raširimo krila" i da ne razmišljamo o plasmanu na Svetsko prvenstvo, već da idemo dalje od toga," završio je Antić intrevju za španski list "AS".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.