Završena rekonstrukcija četiri tunela na pruzi Kraljevo-Raška

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Jun.2019, 15:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završena rekonstrukcija četiri tunela na pruzi Kraljevo-Raška

Kompanija Infrastruktura železnice Srbije saopštila je da je završila rekonstrukciju četiri tunela na pruzi Kraljevo-Raška, ukupne dužine 4,3 kilometra.

Reč je o tunelima Bela Glava, Polumir, Bojanić i Dželep, a poslednji put njihova rekonstrukcija rađena je 1961. godine, navode iz Infrastruktura železnice.

Rekonstrukcija koja je trajala od 4. marta, obuhvatila je zamenu kolosečnog materijala, šina, pragova i tucanika, mašinsko regulisanje koloseka, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kao i čišćenje odvodnih kanala, a radovi su završeni 30. maja.

Za vreme izvođenja radova na relaciji između Kraljeva i Raške bio je organizovan autobuski prevoz.

- Infrastruktura železnice Srbije ove godine rekonstruisaće ukupno 27 tunela na prugama, a ukupna vrednost izvedenih radova iznosiće nešto više od milijardu dinara. U toku je i rekonstrukcija četiri tunela između Banje Koviljače i Zvornika, a početkom juna počinju i radovi u još četiri tunela između Bora i Majdanpeka - navodi se u saopštenju i dodaje da je plan da do kraja jula bude zvršena i rekonstrukcija 15 tunela na takozvanoj Šarganskoj osmici.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.