Izvor: RTS, 07.Avg.2020, 08:36

Voz naleteo na odron kod Raške

Voz koji saobraća na relaciji Kraljevo–Raška iskliznuo je iz šina kod manastira Stara Pavlica zbog odrona velike količine stena koje se i dalje nalaze na koloseku.
Lakše je povređen mašinovođa koji je prebačen u Dom zdravlja u Raški.

Osim mašinovođe, u vozu su bili samo još kondukter i jedan putnik.  
Voz je iskliznuo oko četiri časa jutros, a kako se odron nalazi odmah iza tunela, mašinivođa najverovatnije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nije mogao pravovremeno da reaguje i zaustavi ga na vreme.
Od siline udarca, prednje osovine odvojile su se od ostatka voza čiji se prednji kraj nalazi van koloseka.
Odron je prouzrokovala velika količina padavina protekle noći. Na lokaciji su nadležni iz Železnica Srbije, koji pokušavaju da raščiste nagomilano stenje.
Pruga je van upotrebe.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Voz naleteo na odron kod Raške, mašinovođa lakše povređen

Izvor: Blic, 07.Avg.2020

Putnički dizel-motorni voz naleteo je na stenu na koloseku jutros u 4.00 sata, na delu pruge Brvenik - Raška. Reč je o putničkom vozu koji je saobraćao na relaciji Kraljevo – Raška, potvrdili su za "Blic" iz "Infrastrukture železnice Srbije".

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.