Vodojaža u derbiju dočekuje Gružu (nedelja, 15 h)

Izvor: KGsport.info, 05.Okt.2018, 11:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vodojaža u derbiju dočekuje Gružu (nedelja, 15 h)

Fudbaleri Vodojaže imaju težak zadatak u derbiju sa Gružom, ali veruju u pobedu

Predstojećeg vikenda igraju se utakmice sedmog kola Šumadijsko – raške zone. Dva kragujevačka predstavnika, Sušica i Šumadija 1903, sutra igraju u isto vreme od 15 časova i dočekuju Polet iz Ratine, odnosno Trepču iz Kosovske Mitrovice, dok će Vododaža u nedelju ugostiti vodeću Gružu.
Kragujevački zonaši, >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << koji su u ovoj sezoni uspešno startovali, imaju šansu da dobrom igrom na domaćem terenu uvećaju svoj bodovni saldo. Svakako, najinteresantniji biće susret između Vodojaže i trenutno vodeće ekipe na tabeli Gruže, koji će se odigrati u nedelju, u Grošnici.
Izabranici trenera Dragoslava Ristovića do sada su imali jedan kiks na svom terenu, kada su izgubili od Goča iz Vrnjačke Banje, a igrali su nerešeno sa Novim Pazarom 1928. Međutim, Grošničani su se „izvadili“  u prethodnom kolu pobedom nad Poletom u Ratini (1:0). Sa 13 bodova Vodojaža je ostala u grupi ekipa koje konkurišu za vrh tabele.
Ekipa Gruže po tradiciji uvek u prvom delu sezone bolje igra i ove godine je zabeležila pet pobeda i jedan poraz od Poleta u Ratini, te se sa 15 bodova trenutno nalazi na čelu tabele. Biće to ujedno i derbi kola, rezultatski neizvestan do kraja, ali trener Grošničana Dragoslav Ristović obećava da će njegovi momci ići na pobedu, jer, kako kaže,  ima spremnu ekipu i podršku domaćih navijača.
Fudbaleri Sušice, posle ubedljive pobede nad Trepčom i remija u prethodnom kolu sa Realom u Ratini, i dalje su ostali jedina neporažena ekipa u dosadašnjem toku ove sezone. Sa tri pobede i isto toliko remija, Sušičani spadaju u grupu ekipa koje konkurišu za vrh tabele, ali imaju tri boda manje od vodeće Gruže. Oni će za protivnika sutra na igralištu Vodojaže imati ekipu Poleta iz Ratine. Kragujevački zonaš je favorit i ako odigra kao na prethodnoj utakmici u Kragujevcu sa Trepčom, pobeda ne bi smela da se dovodi u pitanje.
Na Bubnju sutra u isto vreme kao u Grošnici, Šumadija 1903 dočekuje Trepču, koja iz kola u kolo igra sve bolje i u prethodnom susretu nanela je prvi poraz kandidatu za prvo mesto kraljevačkoj Slogi.
Gosti iz Kosovske Mitrovice su loše startovali, ali su se u međuvremenu pojačali, pa će fudbaleri Šumadije 1903 morati da odigraju bolje nego u prethodnom kolu kada su se iz Vrnjačke Banje vratili bez bodova.
Kragujevački zonaš ove sezone dobro igra na Bubnju i zabeležio je sve tri pobede bez primljenog gola. Očekuje se da će podmlađena ekipa, koju vodi trener Slobodan Stašević, nastaviti seriju pobeda pred svojim navijačima.
Susret Šumadija 1903 – Trepča sutra na Bubnju počinje u 15 časova. U ostalim susretima sastaju se: Sloga (KV) – Real, Apolon 2018 – Goč, Šumadija (T) – Novi Pazar 1928, Karađortđe (R) – Bane.
Tekst i foto: M. Jovičić
Pogledaj vesti o: Kragujevac,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na KGsport.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.