Sušičani „voze“ bez poraza (FOTO)

Izvor: KGsport.info, 23.Sep.2018, 00:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sušičani „voze“ bez poraza (FOTO)

Fudbaleri Sušice igraju sve sigurnije i skupljaju bodove za jesenju „zimnicu“

U 5. kolu Šumadijsko-raške zone fudbleri Sušice danas su zabeležili treću pobedu u ovoj sezoni savladavši  Trepču sa 3:0, a istim rezultatom Šumadija 1903 je na Bubnju savladala novajliju Novi Pazar 1928.
Fudbaleri Sušice, koji su bili domaćini na veštačkoj podlozi pomoćnog terena stadiona „Čika Dača“, prikazali su dobru igru u duelu sa predstavnikom Kosova, >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << ekipom Trepče, i zabeležili najubedljiviju pobedu od početka sezone.
Iako bi se po rezultatu moglo reći da je kragujevački zonaš lako došao do bodova, na terenu to nije izgledalo tako. Bio je to kvalitetan i borben susret koji je protekao u fer i sportskom nadmetanju sa samo dve javne opomene, po jednoj na obe strane. Bodove su želele obe ekipe; Sušica da bi zadržala mesto u vrhu tabele bez poraza, a gosti, pojačani nekolicinom povratnika, da zabeleže prvu pobedu i pobegnu sa začelja tabele.
Ekipa Trepče poboljšava formu, ali joj nedostaje realizacija i još je bez pobede
Sušičani su odigrali sigurno u odbrani, kojom su dirigovali Ljubisavljević i Mijailović, i efikasno u napadu. Treba reći da su gosti pružili dosta dobru igru u većem delu utakmice, ali im je nedostajala završnica, iako su često šutirali na gol  Veličkovića.
Domaći tim brzo je došao u vođstvo. U trećem minutu, nakon centaršuta sa desne strane pred golom Trepče najbolje se snašao Aleksandar Dakić i glavom loptu poslao u suprotni ugao.
Aleksandar Dakić prvi je načeo mrežu Trepeče  i doveo Sušicu u vođstvo
Četri minuta kasnije pripretili su gosti preko svog najiskusnijeg igrača Boška Stefanovića, koji je sa šesnaest metara oštro šutirao, ali je golman Sušice bio siguran.
U 33. minutu štoper Trepče Milovanović oborio je u svom kaznenom prostoru napadača Živadinovića i sudija je opravdano pokazao na belu tačku. Siguran sa jedanaest metara bio je Vladimir Bata Božović i povećao prednost Sušičana na 2:0, što je bio i rezultat sa kojim se otišlo na odmor.
Detalj sa utakmice Sušica – Trepča
U drugom poluvremenu gledaoci su videli više šansi za gol. Rezervista Lazić iz tri uzastopna pokušaja nije uspeo da savlada domaćeg golmana, a u 65. minutu Ljubisavljević je sa gol crte izbacio loptu i sprečio goste da postignu pogodak.
Ove promašaje gostiju Sušičani su kaznili u 66. minutu, kada je bek Nemanja Kukić prošao po desnoj strani, obišao istrčalog golmana Trepče i loptu poslao u praznu mrežu.
Gosti se i pored ovog pogotka nisu predavali i pojačali su pritisak na gol Sušice. Međutim, zahvaljujući dobrim intervencijama golmana Veličkovića i nepreciznosti napadača gostiju Lalića, Lazića i Karamatića, a u sudijskoj nadoknadi vremena i beka Milojevića, susret je završen povedom Sušice od 3:0.
U redovima Sušičana nisu krili zadovoljstvo nakon još jednog trijumfa.
Sa ove tri pobede, uz dva nerešena rezultata i bez poraza na početku sezone, moramo biti zadovoljni, uzimajući u obzir da smo zbog posledica požara primorani da igramo van našeg stadiona. Ova sezona nam je mnogo bolje krenula od prethodne u kojoj smo se kroz baraž borili za opstanak. Nadam se da ćemo nastaviti u ovom ritmu i očekujem još bolje igre, jer mi ciljamo ka prvom mestu, ali ima još dosta da se igra, pa ćemo videti. Radimo na korekciji izgorele svlačionice i dobro bi bilo za nas da igramo na našem stadionu, ako nam dozvole. – rekao je za KG sport.info Nemanja Đusić, pomoćni trener Sušice, posle današnje pobede nad Trepčom.
Nemanja Đusić, pomoćni trener Sušice, optimista je kada je u pitanju plasman Sušice
SUŠICA – TREPČA 3:0 (2:0)
Prvi pomoćni teren stadiona „Čika Dača“.
Gledalaca: 100.
Sudija: Miloš Nikolić (Cvetke).
Pomoćnici: Nermin Bihorac (Novi Pazar), Stefan Lazović (Kraljevo).
Strelci: Dakić u 3, V. Božović 33. iz jedanaesterca i Kukić u 66. minutu.
Žuti kartoni: Đorđević (Sušica), Milovanović (Trepča).
SUŠICA: Veličković, Kukić, Mijailović, S. Božović, Dakić (od 57. Mirković), Simić (od 73. Filipović), Obradović, Dorrđević (0d 63.Ilić), Živadinović, V. Božović, Ljubisavljević.
TREPČA: N. Jovanović, Đurić, Milojević, Sedlarević, Vučković, Milovanović (od 65 Milosavljević), Popović (od 46. G. Jovanović), Trajković, Stefanović (od 46. Lazić), Lalić,, Karamatić.
Uspešnu seriju dobrih igara i pobeda nastavila je i podmlađena ekipa Šumadije 1903, koja je na Bubnju, takođe ubedljivo sa 3:0 savladala Novi Pazar 1928. Dva pogotka u 11. i 35. minutu postigao je Miloš Đorđević, koji je bio strelac i na prethodnoj utakmici na Bubnju protiv Karađorđa iz Ribnice. Pobedu je „overio“ Ivan Živanović u 54. minutu.
Treba reći da  je da je ovo četvrta pobeda izabranika trenera Slobodana Staševića u ovoj sezoni, bez primljenog i uz devet datih golova, što zaslužuje svaku pohvalu, tim pre što u ovoj sezoni Šumadija 1903 stvara novi tim od mladih igrača, ali i konkuriše za vrh tabele.
Miloš Đorđević je sa dva pogotka doprineo ubedljivoj pobedi Šumadije 1903  
Danas su odigrana još dva susreta 5. kola Šumadijsko-raške zone. Sloga je u Kraljevu pobedila Goč sa 3:0, a Apolon 2018 u Kovačima ekipu Baneta sa 4:2.
Sloga i Šumadija 1903 su u vođstvu sa po 13 bodova, ali samo bod manje ima Gruža koja se sutra u Ratini sastaje sa Poletom. Sušica ima 11 bodova, dva više od Vodojaže, koja sutra dočekuje Reala iz Podunavaca. Šumadija iz Toponice, koja je još bez bodova, domaćin je ekipi Karađorđa iz Ribnice.
Tekst i foto: M. Jovičić
Pogledaj vesti o: Raška,   Kragujevac,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na KGsport.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.