REKONSTRUISANI POSLE SKORO 60 GODINA: Na pruzi Kraljevo-Raška uređeno četiri tunela, širom Srbije biće obnovljeno čak 27!

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Jun.2019, 17:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

REKONSTRUISANI POSLE SKORO 60 GODINA: Na pruzi Kraljevo-Raška uređeno četiri tunela, širom Srbije biće obnovljeno čak 27!

"Infrastruktura železnice Srbije" saopštila je da je 30. maja završila rekonstrukciju četiri tunela na pruzi Kraljevo - Raška i da je saobraćaj u potpunosti normalizovan.

Rekonstrukcija ovih tunela između Kraljeva i Raške, ukupne dužine oko 4,3 kilometra, trajala je od 4. marta i obuhvatila je zamenu kolosečnog materijala, šina, pragova i >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << tucanika, mašinsko regulisanje koloseka, kao i čišćenje odvodnih kanala, navodi se u saopštenju.

Reč je o tunelima "Bela Glava", "Polumir", "Bojanić" i "Dželep", a poslednji put njihova rekonstrukcija rađena je još 1961. godine.

Nakon završetka radova u ovim tunelima, putnički železnički saobraćaj između Kraljeva i Raške u potpunosti je normalizovan, jer je tokom njihove rekonstukcije za putnike na ovoj relaciji bio organizovan autobuski prevoz.

"Infrastruktura železnice Srbije" ove godine rekonstruisaće ukupno 27 tunela na srpskim prugama, a ukupna vrednost izvedenih radova iznosiće nešto više od milijardu dinara.

Pored četiri tunela između Kraljeva i Raške, u toku je i rekonstrukcija četiri tunela između Banje Koviljače i Zvornika, a početkom juna počinju i radovi u još četiri tunela između Bora i Majdanpeka.

Pored toga, planirano je da do kraja jula bude završena i rekonstrukcija 15 tunela na "Šarganskoj osmici" , što od izgradnje pruge Mokra Gora - Šargan Vitasi nikada do sada nije urađeno, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.