Izvor: RTS, 07.Avg.2022, 09:57

Oslobođena ruska novinarka privedena na Kosovu i Metohiji

Privremene institucije u Prištini oslobodile su pritvorenu novinarku Komsomolske Pravde Dariju Aslamovu, koja je sinoć privedena na Kosovu i Metohiji, preneo je taj list .
"Darija Aslamova stupila je u kontakt sa našom redakcijom i rekla da se nalazi u mestu Raška. U noći 7. avgusta kosovske vlasti su je pustile nakon privođenja, a posle toga ona je samostalno otputovala autobusom", >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << navodi se u saopštenju lista Komsomolska Pravda, koje je prenela agencija Ria novosti.
Darija Aslamova je stupila u kontakt sa ruskom ambasadom u Srbiji.
Aslamova je sinoć privedena na Kosovu i Metohiji, a prema rečima šefa Ministarstva policije privremenih prištinskih institucija Dželjalja Svečlje, bila je osumnjičena za špijuniranje u korist ruskih obaveštajnih službi, prenosi Rojters.
Kako navodi Ria novosti, Svečlja nije pružio nikakve dokaze za te tvrdnje.
Komsomolska pravda je objasnila da se Aslamova nalazi u Srbiji po nalogu urednika i da je trebalo da pripremi specijalni izveštaj o najnovijem zaoštravanju tenzija između Beograda i Prištine.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Oslobođena ruska novinarka koja je juče privedena na KiM zbog sumnje na špijunažu

Izvor: Blic, 07.Avg.2022

Novinarka "Komsomolske Pravde" Darija Aslamova koja je sinoć privedena na Kosovu, oslobođena je danas, i trenutno se nalazi u Raški, preneo je taj list, piše RTV.

Nastavak na Blic...

Oslobođena ruska novinarka privedena na Kosovu i Metohiji

Izvor: RTS, 07.Avg.2022

Privremene institucije u Prištini oslobodile su pritvorenu novinarku Komsomolske Pravde Dariju Aslamovu, koja je sinoć privedena na Kosovu i Metohiji, preneo je taj list . . "Darija Aslamova stupila je u kontakt sa našom redakcijom i rekla da se nalazi u mestu Raška....

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.