Marić: Vodostaj povećan, nema bojazni od poplava

Izvor: Studio B, 14.Mar.2013, 19:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marić: Vodostaj povećan, nema bojazni od poplava

Načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić izjavio je Tanjugu da je na svim većim rekama vodostaj povećan, ali da nema bojazni od poplava.

On je naveo da su u toku popodnevnih sati reke manjeg obima poplavile četiri zone, ali da su poplavljena poljoprivredna zemljišta i vikend naselja. "Za sada nema ugroženih objekata. Poplavljeno je nekoliko kuća, ali su to uglavnom ekonomska dvorišta i poljoprivredna zemljišta i to u nebranjenim delovima", >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << rekao je Marić. 

Ističući da su to područja Prijepolja, Novog Pazara i delimično Sjenice, on je istakao da su tamo upućeni regionalni timovi za spasavanje iz Niša i Kraljeva. "Ne očekuje se eskalacija tokom noći. Na svim većim rekama vodostaj je povećan, ali nema bojazni od poplava", rekao je Marić.

 

Vanredna odbrana od poplava na Raški, redovna na Savi

 

Vanredna odbrana od poplava proglašena je na reci Raška, a redovna odbrana na Savi kod Šapca i Spremske Mitrovice, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije i ukazalo da usled obilnih padavina raste vodostaj reka posebno na jugozapadu zemlje.

Ministarstvo navodi da je redovna odbrana od poplava uvedena i na brani Veliko Središte kod Vršca, zatim na reci Lim, na Miloševki i Seljasnici u Prijepolju. Na teritoriji opštine Šabac poplavljeno je vikend-naselje u nebranjenom kraj Save, dok se reka Tamnava izlila u uskom pojasu u selu Goločelo i poplavila put prema školi koji je prohodan za pešake.   

Saobraćaj na magistralnom putu između Malog Zvornika i Ljubovija u mestu Velika Reka zbog skupljanja vode je sužen za jednu kolovoznu traku, a ekipe ispumpavaju vodu. U branjenim delovima svih vodotokova nema opasnosti od izlivanja voda, istaklo je Ministarstvo. U Novom Pazaru je aktiviran Operativni tim za odbranu od poplava. Za sada se izlio Jusuf potok u donjem delu i ugrožen je jedan objekat, a na teren je upućena mašina JP Vodovod.   

Na teritoriji opštine Prijepolje, u Brodarevu, izlila se Slatinska reka u priobalju. Ugrožena je jedna kuća, ali voda nije ušla u stambeni deo. U svim ugroženim područjima pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinica Sektora za vanredne situacije MUP Srbije stalno nadgledaju teren.
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Opasnost od poplava u Srbiji

Izvor: B92, 14.Mar.2013

Beograd, Prijepolje, Novi Pazar -- Vanredna odbrana od poplava proglašena na reci Raškoj u Novom Pazaru, a redovna odbrana na Savi kod Šapca i Sremske Mitrovice. U Brodarevu iseljene 2 porodice...Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije ukazalo je da usled obilnih padavina raste vodostaj reka posebno...

Nastavak na B92...

Odbrana od poplava na Raški i Limu

Izvor: SandzakInfo.net, 14.Mar.2013

Vanredna odbrana od poplava proglašena je na reci Raška, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije i ukazalo da usled obilnih padavina raste vodostaj reka posebno na jugozapadu zemlje.

Nastavak na SandzakInfo.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.