Grošničani u prvoj probi „minimalcem“ pobedili Bagremar

Izvor: KGsport.info, 11.Feb.2019, 01:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grošničani u prvoj probi „minimalcem“ pobedili Bagremar

Fudbaleri Vodojaže sa trenerom Ristovićem u pauzi današnje utakmice sa Bagremarom Fudbaleri Vodojaže danas su susretom sa gradskim prvoligašem Bagremarom otpočeli seriju pripremnih utakmica za nastavak takmičenja u Šumadijsko-raškoj zoni. Grošničani su slavili pogotkom  Marka Vasiljevića u finišu prvog poluvremena. Drugi kragujevački zonaš Sušica je u četvrtoj proveri ugostila Napredak iz Markovca sa >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << kojim je remizirala rezultatom 2:2.
Na današnjoj utakmici na „veštaku“ postignut je samo jedan pogodak koji odlučio
pobednika
Na terenu sa veštačkom travom stadiona „Čika Dača“, Grošničani su za protivnika imali povratnika u Prvu gradsku ligu ekipu Bagremara, koja je u jesenjem delu sezone zauzela mesto u sredini tabele. Trener Vodojaže Dragoslav Ristović izveo je sastav sa petoricom novajlija. Među njima našli su se Jovanović, Dakić i Đurić iz Sušice, zatim Stefanović iz Bagremara, a dosta se očekuje i od Nikole Nedeljkovića, bivšeg igrača Radničkog, koji je došao iz Orašja.
Na prvoj probi videlo se da ovaj sastav Grošničana mora još dosta da radi kako bi povratio formu iz prvog dela takmičenja u Šumadijsko-raškoj zoni, kada je Vodojaža bila u vođstvu i plasirala se u gornji deo tabele.
Fudbaleri Bagremara iznenadili su zonaša fizičkom spremom i borbenošu, te su bili ravnopravan protivnik. U prvom poluvremenu imali su tri šanse, koje nisu realizovali Jevtić, Zoran Dimitrijević i Goić, a u nastavku i bek Petrović.
Ekipa Bagremara bila je ravnopravan protivnik zonašu, ali je izgubila minimalnim rezultatom Prvu priliku za vođstvo imali su Grošničani na početku utakmice, kada je kapiten Vuković umalo bio neprecizan posle povratne lopte Milosavljevića na levoj strani. U 36. minutu Vuković je centaršut sa leve strane glavom poslao u ruke golmana Bagremara Miloradovića.
Gol odluke postignut je u poslednjem minutu prvog poluvremena. Posle nabačene lopte sa desne strane šutirao je Vasiljević i pogodio golmana, ali je iz drugog pokušaja bio precizniji i kratko odbijenu loptu ubacio u mrežu.
Marko Vasiljević, strelac pobedonosnog pogotka za Grošničane U drugom poluvremenu Bagremar je preko beka Petrovića imao šansu za izjednačenje, a neprecizni u Vodojaži bili Đurić i Despotović, pa je „minimalac“ Grošničanima bio dovoljan za prvu pobedu na startu priprema za nastavak sezone.
VODOJAŽA – BAGREMAR 1:0 (1:0)
Igralište: Prvi pomoćni teren stadiona „Čika Dača“.
Gledalaca: 50.
Sudija: Nikola Manojlović (Kragujevac).
Strelac: Vasiljević u 45. minutu.
VODOJAŽA: Živak, Jovanović, Tanasijević, Đojić, Komatina, Vasiljević, Mijaličić, Vuković, Milosavljević, Dakić, Despotović. Igrali su još: Stefanović, Nedeljković, Dajić, Đurić.
BAGREMAR: Miloradović, Miletić, Petrović, S. Dimitrijević, Todorov, Vujičić, Z. Dimitrijević, Mehmeti, Goić, Nikolić. Igrali su još: Radenković, Nešković, Glišović, Stević, Begani.
Fudbaleri Vodojaže treba da odigraju još pet probnih utakmica, a prva je na programu narednog vikenda protiv Trnave. Planirani su susreti sa Moravom iz Velike Plane, Napretkom iz Markovca, Gružom i Šumadijom iz Toponice.
SUŠIČANI SE SPASILI PORAZA U DRUGOM POLUVREMENU

Na utakmici u Sušici Markovčani (žuti dresovi) bolji u prvom, a domaćini u drugom
poluvremenu
Lepo vreme omogućilo je danas Sušičanima da odigraju četvrtu probnu utakmicu protiv zonaša Napretka iz Markovca. Susret je odigran na stadionu u Sušici i još jednom se pokazalo kao da je lider na tabeli Šumadijsko-raške zone zaboravio da igra na svom terenu.
Izabranici trenera Miloša Simića propisno su se ispromašivali i prosto je neverovatno iz kakvih situacija nisu postigli golove. Gosti iz Markovca, sa nekoliko igrača iz Kragujevca, koje vodi poznati trener Mile Stanković, nekadašnji šef struke Zastave i Pobede iz Beloševca, kaznili su domaćina sa dva pogotka u prvom poluvremenu.
U 5. minutu, posle akcije po levoj strani, Đorđe Slavković je šutirao sa 16 metara, a odbijenu loptu od golmana iz drugog pokušaja poslao u mrežu.
Todorović je potom imao šansu da duplira prednost, ali je bio neprecizan. Posle kornera u 30. minutu isti igrač je bio precizniji i povećao prednost Markovčana na 2:0, što je bio i rezultat sa kojim se otišlo na odmor.
U nastavku Sušičani su povećali pritisak na gol Lekića, ali su se i dalje „isticali“ sa promašajima. U 76. minutu bek gostiju Petrićević je oborio domaćeg napadača Živadinovića, a sa bele tačke siguran je bio Vladimir Bata Božović ismanjio rezultat na 1:2.
Mogao je domaćin preko Bate Božovića i Milojevića da bolju igru u drugom poluvremenu kruniše i preokretom, ali su iz blizine bili neprecizni. U 85. minutu najbolji strelac Sušice Živadinović odbijenu loptu od golmana uspeo je da ugura u mrežu i izjednači na 2:2.
U finišu susreta gol Napretka su opsedali igrači domaćeg tima u želji da dođu do preokreta rezultata u svoju korist. Ipak, to se nije desilo, jer je prosto neverovatno kako Stefan Božović sa dva metra nije uspeo da pogodi nezaštićenu mrežu, već je loptu poslao pored stative.
SUŠICA – NAPREDAK (Markovac) 2: 2 (0:2)
Stadion: U Sušici.
Gledalaca: 50.
Sudija: Pavle Ilić.
Pomoćnici: Nikola Marković, Petar Blagojević.
Strelci: V. Božović u 76. iz jedanaesterca i Živadinović u 85. za Sušicu, a Đ. Slavković u 5. i Todorović u 30. minutu za Napredak.
SUŠICA: Veličković, Kukić, Baroš, Đorđević, Arsenijević, Lepović, Mijailović, Erić, B. Božovi, S. Božović. Židadinović. Igrali su još: Bulatović,Ljubisavljević, Milojević, Filipović, Ilić, Samarđić, Mirković.
Narednu proveru Sušičani će imati protiv Karađorđa iz Topole, ali vreme i mesto odigravanja utakmice još nije dogovoreno.
Tekst i foto: M. Jovičić
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na KGsport.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.