Grošničani dočekuju Sušicu (nedelja, 14.30 h)

Izvor: KGsport.info, 12.Okt.2018, 23:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grošničani dočekuju Sušicu (nedelja, 14.30 h)

Fudbaleri Vodojaže imaju prednost i želju da zadrže prvu poziciju, ali to treba da potvrde na terenu

Komšijski derbi kragujevačkih zonaša obeležiće osmo kolo Šumadijsko-raške zone, a Šumadija 1903 u isto vreme biće gost Reala u Podunavcima kod Kraljeva.
Odavno se nije desilo da se dva predstavnika Kragujevca bore za sam vrh tabele zonskog stepena takmičenja.
Kragujevački ljubitelji >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << fudbala imaće priliku da u nedelju u Grošnici prate zanimljiv susret trenutno vodeće Vodojaže i zonaša sa sušičkog brda, značajan za obe ekipe, pre svega, zbog međusobnog prestiža.
Grošničani su ovu sezonu dobro počeli i da nije bilo kiksa kod kuće protiv Goča i remija sa Realom iz Podunavaca moglo bi se reći da su krenuli bolje nego što su očekivali, jer su bodove izgubljene kao domaćini nadoknadili u gostima. Zabeležili su pet pobeda, od kojih tri u gostima gde su savladali Novi Pazar 1928, Trepču i Polet iz Ratine, tako da su osvojili više bodova nego pred svojim navijačima.
U derbiju sa Gružom, Grošničani su pokazali da imaju ekipu kadru da se bori za sam vrh tabele. Vodojaža trenutno ima šesnaest bodova i od prošle nedelje nalazi se na prvom mestu. Da li će izabranici trenera Dragoslava Ristovića izdržati trku za jesenjeg prvaka, gde ima više kandidata jer su ekipe u novoformiranoj zoni dosta izjednačene i svako može da pobedi svakog, tek treba da se vidi. Ono što se sada zna je da će se Vodojaža sportski boriti i kako obećavaju u ovom klubu, na svakoj utakmici, pa i u duelu sa Sušicom, ići će na pobedu.
Sa sličnim ambicijama krenula je i Sušica, koja je ovu sezonu dočekala mnogo spremnija i jača nego ranije kada se borila za opstanak.
Igrači Sušice uzdaju se u iskustvo, a da li će to i odlučiti u nedelju ostaje da se vidi
Nedeljni susret sa Vodojažom zato ima poseban zanačaj, jer može da odluči ko će od ove dve ekipe dočekati deveto kolo na prvoj poziciji. Grošničani bi ukoliko pobede zadržali prvo mesto, a ako Sušica priredi iznenađenje domaćinu može preuzeti i vodeću poziciju.
Posle požara u klupskim prostorijama na stadionu u Sušici, Vodojaža je kao pravi sportski prijatelj prihvatila Sušičane i ustupila im teren da koriste kada su domaćini, dok ne osposobe svoje svlačionice. Za mnoge plasman Sušice u vrhu tabele predstavlja iznenađenje, ali treba reći da ova ekipa ima iskusne pojedince koji su igrali i u Srpskoj ligi, pa i višim rangovima. To se odnosi na napadača Predraga Živadinovića, zatim Miloša Simića, Batu Božovića, Aleksandra Ljubisavljevića, a tu je i golman i Veličković iz fudbalske škole Radničkog 1923.
Sušica je inače jedina ekipa koja još nije osetila gorčinu poraaza u dosadašnjem toku ove sezone. Zabeležila je četiri pobede i tri remija i sa 15 bodova, rame uz rame sa Gružom i Gočom, deli drugo mesto na tabeli, sa samo bodom manje od vodeće Vodojaže.
Dosadašnji uspeh je utoliko veći ako se zna da Sušica trenutno ima dva boda više od Sloge iz Kraljeva i Šumadije 1903, koji ne odustaju od konkurencije za vrh tabele.
Grošničani u nedelju imaju blagu prednost domaćeg terena i podršku svojih navijača, ali nisu bez šansi ni Sušičani, koji u ovaj susret mogu da uđu bez opterećenja imperativom pobede, što može da se odrazi i na igru. I njima neće izostati podrška gledalaca, jer u nedelju nema kvalitetnije utakmice od ove u Griošnici, pošto prvoligaš sa „Čika Dače“ Radnički 1923 nastupa u gostima, a i metereolozi najavljuju povoljne vremenske uslove.
Treći kragujevački zonaš Šumadija 1903 je neprijatno iznenadio sa dva vezana poraza, od kojih najviše „boli“ onaj od prošle nedelje na Bubnju od Trepče (0:1). Podmlađena ekipa trenera Slobodana Staševića putuje u nedelju u Podunavce kod Kraljeva i sastaje se sa protivnikom malo zvučnog imena Realom, koji zauzima sredinu tabele sa 11 bodova, dva manje od Kragujevčana na šetom mestu. Očekuje se da će doskorašnji srpskoligaš sa Bubnja imati više sreće nego na prethodne dve utakmice i da će da prekine „mali post“ i vrati u Kragujevac bez poraza.
Sutra se igraju tri susreta osmog kola Šumadijsko-raške zone. Gruža dočekuje Baneta iz Raške, Goč ekipu Šumadije iz Toponice, a Trepča Apolona 2018. U nedelju u isto vreme (14,30 h) pored derbija u Grošnici i susreta u Podunavcima, sastaju se još Novi Pazar 1928 – Karađorđe (R) i Polet (R) – Sloga (KV).
Tekst i foto: M. Jovičić

Nastavak na KGsport.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.