Fudbaleri Srbije odlaze na „popravni“ u Novi Pazar

Izvor: KGsport.info, 22.Jun.2018, 12:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fudbaleri Srbije odlaze na „popravni“ u Novi Pazar

Detalj sa prve baržane utakmice Srbija – Novi Pazar 1928 u Kragujevcu

Baraž za popunu novoformirane Šumadijsko-raške zone završava se sutra. Sušica je u sredu osigurala status zonaša, a Srbija iz Ilićeva pokušaće da na gostovanju u Novom Pazaru nadoknadi minus od jednog gola iz prvog susreta u Kragujevcu.
Fudbalski savez grada Kragujevca već ima četiri predstavnika u novoformiranoj Šumadijsko-raškoj >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << zoni. To su dosadašnji član Slavija, zatim povratnik iz Srpske lige „Zapad“ Šumadija 1903, lider Prve gradske lige Vodojaža i Sušica, koja je prošla u baražu posle dva susreta sa Kopaonikom iz Leška.
Drugoplasirana ekipa Prve gradske lige Kragujevca Srbija još uvek ima šanse, ali i težak zadatak da ostvari plasman u viši rang. Samo učešće u baražu za zonski stepen takmičenja predstavlja najveći uspeh ove ekipe iz prigradskog naselja Ilićevo.
U prvom susretu baraža sa drugoplasiranom ekipom Okružne raške lige Novim Pazarom 1928, u utorak, na stadionu u Sušici pred velikim brojem gledalaca i u pravom sportskom abijentu, uz odličnu organizaciju bez ijedne primedbe gostiju, Srbija nije ostvarila prednost.
Borili su se izabranici trenera Danijela Spasića svim srcem protiv jačeg protivnika i uspeli da pariraju rivalu sve do 74. minuta, kada su primili gol. Međutim, oni nisu izgubili nadu za prolaz u viši rang, jer im predstoji i revanš u Novom Pazaru, na koji ne odlaze sa belom zastavom. Veruju da mogu da prikažu i više nego u prvom susretu u Kragujevcu i pokušaće da se predstave u gostima u još boljem izdanju.
Susret sa ekipom Novog Pazara 1928 Srbija će odigrati u subotu na gradskom stadionu u Novom Pazaru sa početkom u 18 časova. Prednost je na strani domaćina, koji ima povoljan rezultat iz prvog susreta i dobar tim, ali u ekipi Srbije veruju u sebe i uz malo sreće očekuju dobar rezultat.
Posle utakmice u Novom Pazaru znaće se da li će FSGKG imati i petog zonaša u narednoj sezoni. Tek po završetku baraža za zonu, u FSGKG predstoji izvlačenje parova za doigravanje i popunu  Prve gradske lige Kragujevca.
Tekst i foto: M. Jovičić
Pogledaj vesti o: Raška,   Kragujevac

Nastavak na KGsport.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.