TEŠKO STANJE NA KOSOVU: Prodavnice otvorene, hleba sve manje, a po lekove se mora u Rašku

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Jul.2019, 09:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TEŠKO STANJE NA KOSOVU: Prodavnice otvorene, hleba sve manje, a po lekove se mora u Rašku

Udruženje je posle dvodnevnih protesta upozorenja početkom nedelje odlučilo da ponovo budu otvorene prodavnice s prehrambenom robom, pekare, apoteke, ugostiteljski objekti i benzinske pumpe.

Predsednik Udruženja privrednika na severu Kosova i Metohije Radoš Petrović izjavio je da je situacija sa snabdevanjem prehrambenim proizvodima i dalje jako teška.

On kaže da i dalje traje nestašica mleka i mlečnih proizvoda, kojih je juče bilo samo u nekoliko prodavnica, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kao i da je minimalna prodaja brašna, šećera i soli, a da u apotekama nema neophodnih lekova.

Petrović je napomenuo da je zbog godišnjih odmora manje ljudi na severu, pa uspevaju da ih snabdeju hlebom.

On je naglasio da Kliničko-bolnički centar u Kosovskoj Mitrovici, Studentski centar Priština s privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici i vrtići imaju prioritet kada je reč o isporukama hleba, a da se u minimalnim količinama u te ustanove isporučuje i pecivo.

- Građani su prinuđeni da odlaze u Rašku i Novi Pazar po lekove, kao i po neke osnovne životne namirnice - kaže Petrović i dodaje da na benzinskim pumpama ima dovoljno goriva.

On je rekao i da se u Udruženju nadaju da će ih primiti predsednik Srbije Aleksandar Vučić kako bi zajedno pronašli rešenje za situaciju u vezi sa izuzetno teškim snabdevanjem prehrambenom robom.

Za najugroženije kategorije Eparhija raško-prizrenska je i u toku jučerašnjeg dana delila pakete sa namirnicama i higijenskim sredstvima na dva punkta - kod Crkve Svetog Dimitrija u Kosovskoj Mitrovici i u manastiru Banjska.

Kako su rekli iz Eparhije, paketi će se deliti dok god bude namirnica u Prekovcu, gde se nalaze magacin i narodna kuhinja eparhije.

Dodali su i da očekuju pomoć eparhija u Srbiji i dijaspori, kojima je upućen poziv kako bi se pomoglo ugroženom srpskom narodu na Kosovu i Metohiji.

BONUS VIDEO: Misteriozni sindrom "K": Kako je jedan lekar IZMISLIO BOLEST i spasio ljude SIGURNE SMRTI (VIDEO)
Pogledaj vesti o: Raška,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.