Obradović: Raška oblast je izvor srpske državnosti, pogrešno je nazivati je Sandžakom

Izvor: Beta, 08.Sep.2019, 14:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obradović: Raška oblast je izvor srpske državnosti, pogrešno je nazivati je Sandžakom

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je danas da je Raška oblast "izvor srpske državnosti" i ocenio da je "krajnje pogrešno taj deo Srbije nazivati Sandžakom". Prisustvujući obeležavanju 1.000 godina postojanja Raške eparhije SPC u Petrovoj crkvi u Starom Rasu, Obradović je naveo da su Novi Pazar i ceo Stari Ras "državna i crkvena kolevka u srpskom narodu"."Ovde u Raškoj oblasti začeta je i srpska država i crkva, i zato je krajnje pogrešno ovaj deo Srbije nazivati Sandžakom - prema nazivu teritorijalne jedinice iz vremena turske okupacije naših prostora. Tek nas čeka svečano obeležavanje 800 godina SPC ali, kao što vidimo na ovim prostorima, hrišćanstvo, srpski narod i država stariji su od Nemanjića", naveo je Obradović a prenele Dveri.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Obradović u Novom Pazaru: “Ovo je Raška oblast, ovo nije Sandžak”

Izvor: SandzakPress.net, 09.Sep.2019, 13:24

Predsjednik desničarskog pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je da je Raška oblast “izvor srpske državnosti” i ocijenio da je “krajnje pogrešno taj deo Srbije nazivati Sandžakom”. Prisustvujući obeležavanju 1.000 godina postojanja Raške eparhije SPC u Petrovoj crkvi u Starom Rasu,...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.