Na Kosmetu nema vakcine, ali je cepivo primilo 10.000 građana: Nema misterije, Srbija rešava muke u južnoj pokrajini

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Feb.2021, 21:01

Na Kosmetu nema vakcine, ali je cepivo primilo 10.000 građana: Nema misterije, Srbija rešava muke u južnoj pokrajini

Obezbeđen je i besplatan prevoz za sve zainteresovane

Više od 10.000 građana sa Kosova iskoristilo je mogućnost vakcinisanja protiv koronavirusa u jednom od tri centra za imunizaciju u Bujanovcu, Kuršumliji i Raški.

- Vakcinacija građana iz Kosovskog Pomoravlja počela je 19. januara i u tom prvom talasu imunuzaciju su primili ljudi iznad 65 godina, hronični bolesnici i medicinsko osoblje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << - rekao je glavni tehničar ZC Gnjilane - Pasjane i koordinator za vakcinaciju Sreten Trajković.

Kako je dodao, u tom periodu je zahvaljujući Ministarstvu zdravlja Republike Srbije i Kancelariji za Kosovo i Metohiju obezbeđen i besplatan prevoz za sve zainteresovane.

- Vakcinaciju u bujanovačkom Domu zdravlja izvode timovi od pet lekara i deset medicinskih sestara ZC Gnjilane - kazao je Trajković.

Do sada je vakcinu primilo 4.637 građana Kosovskog Pomoravlja, od tog broja 2.623 je vakcinisano, 2.014 i revakcinisano, a vakcinacija je i dalje u toku

Građani mogu svakog dana da se prijave za vakcinaciju u jednoj od 30 ambulanti ili opštoj bolnici u Pasjanu. Dovoljno je samo da se jave medicinskoj sestri, daju lične podatke i u roku od par dana mogu da prime vakcinu.

Iz ZC Gnjilane apeluju na građane Kosovskog Pomoravlja da se vakcinišu u što većem broju kako bi izbegli širenje zaraze i sačuvali svoje zdravlje.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Više od 10.000 građana sa KiM primilo antikovid vakcinu: Građani mogu svakog dana da se prijave u jednoj od 30 ambulanti

Izvor: Blic, 28.Feb.2021

Više od 10.000 gradjana sa Kosova i Metohije iskoristilo je mogućnost vakcinisanja protiv korona virusa u jednom od tri centra za imunizaciju u Bujanovcu, Kuršumliji i Raški.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.