Aleksandar Dakić doneo Sušičanima bodove (FOTO)

Izvor: KGsport.info, 11.Nov.2018, 00:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aleksandar Dakić doneo Sušičanima bodove (FOTO)

Ekipa Sušice „minimalcem“ obezbedila bodove i učvrstila se na liderskoj poziciji

Fudbaleri Sušice danas su zabeležili osmu pobedu u ovoj sezoni, i to u susretu sa Apolonom 2018 iz Kovača pogotkom Dakića, čime su se učvrstili na vodećoj poziciji Šumadijsko-raške zone sa četiri boda prednosti u odnosu na Gružu i Slogu. Šumadija 1903 je osvojila važan bod u Kraljevu igrajući bez golova sa Slogom >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << (0:0), a Vodojaža sutra od 13 časova dočekuje Šumadiju iz Toponice.
Sušičani su ponovo bili gosti u Grošnici, ali i pored pobede igrom nisu oduševili. Za protivnika su imali podmlađenu ekipu Apolona 2018  iz  Kovača kod Kraljeva, koja je počela utakmicu sa sedmoricom igrača mlađih od dvadeset godina.
Iako je iskustvo bilo na strani kragujevačkog zonaša, to se na terenu nije osećalo, posebno u prvom poluvremenu. Brza i poletna ekipa gostiju, koja je u prethodnom kolu kao domaćin izgubila od Vodojaže, namučila je lidera na tabeli i ne bi bilo iznenađenje čak i da je pobedila.
Fudbaleri Apolona 2018 nisu iskoristili svoje šanse i vratili su se kući bez osvojenih bodova
Od početka gosti su krenuli ofanzivno i brzim akcijama preko krilnih pozicija lako stvarali šanse, pa je golman Veličković imao pune ruke posla. Za dvadesetak minuta „Apolonci“ su nekoliko puta „bombardovali“ gol Sušice, a najviše su pretili Jovanović, Vučinić, Džodić i Mladenović. Međutim, golman Sušice branio je u velikoj formi i najviše je zaslužan što su Sušičani i dalje ostali jedina neporažena ekipa u ligi ove sezone.
Ekipi Sušice ništa nije išlo od noge danas. Gubili su Sušičani duele sa brzim igračima gostujuće ekipe, a prvi ozbiljniji udarac u okvir gola Manića uputili su tek u 25. minutu, kada je Stefan Božović šutirao, ali je golman gostiju bio na mestu i sprečio vođstvo.
Ipak, u 40. minutu domaći tim je došao do rezultatske prednosti. Sa desne strane ubačena je lopta u peterac Apolona 2018, gde se u buketu igrača najbolje snašao Dakić i sa dva-tri metra zatresao mrežu protivnika, omogućivši Sušičanima da na odmor odu sa golom prednosti.
Aleksandar Dakić pogotkom je obezbedio Sušičanima važne bodove u trci za prvo mesto
Očekivalo se da će u drugom poluvremenu fudbaleri u plavim dresovima promeniti nešto u svojoj igri. Međutim, gosti se nisu predavali. U 50. minutu „devetka“ Jovanović, inače naopasniji igrač gostiju u napadu, pokušao je da iznenadi Veličkovića, ali bez uspeha. Uzvratio je uporni Đorđević na drugoj strani, ali je lopta završila tik pored stative.
U 60. minutu Simić je imao izglednu priliku da duplira prednost Sušičana, ali je njegov udarac završio u rukama golmana Manića. Potom je dva puta Mladenović pripretio Veličkoviću, ali ga nije iznendio. Zadnjih desetak minuta odbrana Sušice bila je prinuđena da čuva i minimalnu prednost. Gosti su, posle jedne lepe akcije u 84. minutu postigli gol, ali je on poništen zbog ofsajd pozicije.
Detalj sa današnje utakmice u Grošnici između Sušice i Apolona 2018
Inače, igrači obe ekipe su imali primedbe na arbitražu sudije Petrovića iz Gornjeg Milanovca, koji je morao da ih smiruje kartonima. Sve u svemu, može se reći da će gosti žaliti za neiskorišćenim šansama zbog čega su bili kažnjeni, a Sušičani imaju priliku da se raduju što su upisali još jednu „trojku“ i učvrstili vođstvo na tabeli.
SUŠICA – APOLON 2018 1:0 (1:0)
Igralište: U Grošnici
Gledalaca: 50.
Sudija: Nikola Petrović (Gornji Milanovac).
Pomoćnici: Vladimir Veselinović, Marko Petrović (obojica iz Knića).
Strelac: Dakić u 40. minutu.
Žuti kartoni: Ljubisavljević, Đorđević, Simić, Živadinović, Filipović (Sušica), Kojić, Radosavljević, Džodić, Jovanović, Grujičić (Apolon 2018).
SUŠICA: Veličković, Kukić, Obradović (od 74. Jovanović), S.Mijailović, Ljubisavljević, Đorđević, S.Božović, Dakić (od 46. Ilić), Simić, Živadinović, V. Božović (od 89. Filipović).
APOLON 2018: Manić, Pajić, Kojić, Radosavljević, Džodić (od 55. Pejković), Jovanović, Mladenović, Bogdanović, Milić (od 58. Grujičić), Grujić, Vučinić.
Danas su odigrana još dva susreta 12. kola Šumadijsko-raške zone. Šumadija 1903 je u Kraljevu protiv Sloge odigrala bez golova i osvojila važan bod, čime je indirektno „pomogla“ i Sušici da poveća bodovnu prednost u odnosu na Kraljevčane.
Gruža je bila domaćin Goču iz Vrnjačke Banje na stadionu u Mrčajevcima usled uređivanja sopstvenog terena i pobedila je sa 4:0, pa je tako pretekla Slogu na drugom mestu sa istim brojem bodova 24, ali boljim međusobnim količnikom.
Šumadija 1903 je uvećala bodovni saldo na 19 bodova i ostala na šestom mestu, ali Trepča može da je prestigne ako pobedi Novi Pazar 1928.
Sutra Vodojaža dočekuje Šumadiju iz Toponice, ali ishod ovog susreta ne može da utiče na redosled prve tri ekipe na tabeli.
Tekst i foto: M. Jovičić

Nastavak na KGsport.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.