Za Prvi maj tradicionalno puna izletišta oko Niša [foto]

Izvor: JužneVesti.com, 01.Maj.2021, 16:20

Za Prvi maj tradicionalno puna izletišta oko Niša [foto]

Mnoge Nišlije i ove godine odlučile su da za Prvi maj raspale roštilj i postave šator nedaleko od grada. Današnji praznik rada na prostirkama provode kraj Nišave, na livadi kod spomenika na Čegru, izletištu kod Naselja Brzi Brod i brojnim drugim.

Međunarodni praznik rada, koji se širom sveta obeležava neradno, i ove godine izveo je brojne Nišlije u prirodu u blizini Niša.Mesto čuvene bitke iz Prvog srpskog ustanka privuklo Nišlije na današnji izlet; foto: >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Vanja Keser;

Dan oblačan, ali topao, Prvi maj ove godine prolazi bez kiše, a za slučaj da je, kako najavljuju meteorolozi, do kraja dana ipak bude, Nišlije su spremne da se od nje sakriju u šatorima koje su postavili uz reku.

I priroda kod Čegra izmamila je roditelje sa decom da na travi razmene po koji volej fudbalskom loptom, a da zatim i da odmore u senci spomenika podignutog na mestu gde se odvijala čuvena bitka iz Prvog srpskog ustanka.

Dan za odmor; foto: Vanja Keser;Oni koji su želeli da pobegnu od gradske gužve, rano jutros odabrali su zelenilo u blizini Brzog Broda, te je i tamo bilo roštiljanja, sporta i odmora na poljanama.

Kako na niškim izletištima prolazi prvomajski dan, možete pogledati u galeriji na vrhu teksta.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Na uranku širom Srbije - neki planiraju da ostanu do ponedeljka

Izvor: RTS, 01.Maj.2021

Prvomajski uranak je tradicija koju su rado prihvatili i mladi. Zauzimanje najboljeg mesta na izletištima počelo je još prošle noći. Neki planiraju da ostanu sve do ponedeljka. . Prošli Prvi maj građani su proveli zatvoreni u svojim stanovima, pa im je današnji sunčan...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.